Beyoncé Haar

Ik weet het, ik predik altijd dat wij vrouwen niet zo moeten zeuren en gewoon eens tevreden met onszelf moeten zijn. Maar geloof het of niet, ik voel me ook niet altijd zo stoer als ik mezelf eigenlijk voordoe. Ik heb net als iedere vrouw op de wereld onzekerheden. En toen ik laatst een deukje in mijn zelfvertrouwen opliep (yep door een kerel) vond ik het tijd om het zelfvertrouwen weer een beetje op te krikken. En dus wilde ik Beyoncé haar.

Kijk op zich heb ik niet te klagen over mijn haar hoor, het is lekker Nederlands blond, doet waar het zelf zin in heeft maar is nog wel redelijk in model te brengen. Maar ik wil al heel lang van dat mooie dikke haar, zo’n echte volle bos in plaats van mijn eigen dunne bosje.

Al meer dan een jaar geleden heb ik research gedaan naar de mogelijkheden en kosten van hair extensions. Uiteindelijk kwam ik terecht bij Passion for Hair Styling op: Djarling by Joliza Facebook en ik was meteen verkocht. Als ik ooit Beyoncé haar wilde, dan moest ik bij Joliza zijn. En zo geschiedde, ik benaderde Joliza op Facebook en kreeg al heel snel reactie. Ik kon binnen 2 weken terecht voor een vrijblijvend “intake” gesprek. Ze zou kijken naar mijn haar en naar de mogelijkheden en dan kon ik beslissen of ik het echt wilde of dat ik liever wilde wachten of er helemaal vanaf zou zien.

Dus 2 weken geleden had ik mijn afspraak bij Joliza. Ondanks dat haar dag uitliep door uitgelopen eerdere afspraken nam ze alle tijd om alles met me door te nemen. Omdat mijn haar een beetje krult was ik niet direct de beste kandidaat voor extensions. De weaves zijn namelijk stijl. Dat betekent dat ik ofwel mijn eigen haar moet stijlen of de weaves een beetje moet krullen en dat kost wel wat tijd. Daarnaast bleek dat ik in totaal 8 weaves nodig zou hebben in plaats van de gebruikelijke 6. Omdat ik van mezelf veel haar heb zou het niet goed mengen met 6 matjes en zou je dus sneller zien dat ik extensions heb. En dat willen we nu juist niet. Dus na wat wikken en wegen besloot ik het toch te doen. Ja het kost wat (zeg maar gewoon veel) maar ik wilde me zo mooi mogelijk voelen en met dit haar voelde ik me echt heel mooi.

Dus Joliza ging aan de gang. Ze maken twee vlechtje van je eigen haar met een beetje kanekalon (synthetisch) haar om het vlechtje te verstevigen tegen je hoofd aan. Daar worden vervolgens de weaves (van echt haar!) aan genaaid. Dus geen wax of klipjes oid. Op deze manier beschadig je niet je eigen haar. Daarna wordt het stijl gemaakt, in model geknipt en eventueel nog in de krul gestyled. Zie de foto’s voor het prachtige eindresultaat. Ik ben enorm blij met het resultaat!

Eerlijk is eerlijk, het hebben van extensions vergt wel wat onderhoud. Een keer in de 6 weken moet je terug om de vlechtjes omhoog te laten zetten. Je moet speciale shampoo en conditioner gebruiken om het haar zo mooi mogelijk te houden (en die zijn niet goedkoop!) Daarnaast ben ik dus wel redelijk wat tijd kwijt met het in model brengen omdat ik graag wat slag in het haar wil. Daarentegen waste ik mijn eigen haar dagelijks en daarna moest ik het föhnen en in model brengen, dat kost natuurlijk ook tijd iedere ochtend. Nu was ik het 2 x per week en als ik het goed in model heb gebracht kan ik soms 3 dagen toe zonder er wat aan te doen! Ik ben zelf nog geen held met de krul en stijltang, maar gelukkig heb ik een liever moeder die me er mee wil helpen als het niet goed is gelukt. Joliza geeft ook styling workshops, daar moet ik me maar snel voor aanmelden!

Wil jij ook extensions? Dan kan ik Joliza van harte aanbevelen. Kijk op haar site en facebookpagina voor mooie before and after foto’s als je nog niet overtuigd bent.

Ik zeg: Beyoncé eat your hart out!

Volg jij mickeytalks al? Klik op onderstaande Social media om Mickey te volgen!

Facebook

• Twitter

• Instagram

Mickey

Gespleten persoonlijkheid. Ervaringsdeskundige in disaster dates. Amateur schrijfster van misschien wel de volgende worstseller.

2 Comments

  • Zjac
    14 april 2016 09:02

    Welkom in de wondere wereld van veel-onderhoud-haar ;)!

  • Mariska
    14 april 2016 09:18

    Ik heb jaren geleden ook extensions gehad, uiteindelijk beschadigde het m’n haar dus kon ik ze niet meer dragen. Ze staan je heel zijn goed en zijn netjes gezet! Hoop dat jij ze gewoon zonder beschadiging kan blijven dragen.

Leave a Reply

%d bloggers liken dit: