Bridget Jones

Het is maandagavond en ik zit voor de TV, ik ben moe en zap wat doelloos de kanalen langs. Ahhh Net5 half 9 Bridget Jones begint! Top, als single vrouw van inmiddels in de dertig moet je wel van deze film houden, dus ik ga er lekker voor zitten. Ik schenk mezelf een groot glas prosecco in en grijp een zakje zoutjes uit mijn voorraadkast. Ik had mezelf dit allemaal verboden want ik ben 4kg aangekomen en was op de gezonde tour….. Wilde weer 4kg afvallen voor de kerst zodat ik ze er tijdens de kerst weer aan kon vreten. Maar hé de fles stond nog open en bij Bridget Jones hoort nou eenmaal een drankje en een snack toch? Daarbij ben ik net 2 hele dagen aan het werk op mijn nieuwe job en ach dat verdiende ook wel een glaasje.

Met het glas in mijn hand zing ik gepassioneerd mee met de openingssong “All by myself”. Ik kijk naar Bridget in haar pyama en vervolgens naar mezelf…. Ik zit ook in pyama op de bank met een glas wijn. IK BEN GEWOON DE BELICHAMING VAN BRIDGET JONES. Ik ben inmiddels een paar kilo te zwaar, zuip en vreet te veel en er komen niet altijd tactvolle woorden uit mijn mond. O én ik heb mezelf net beloofd het allemaal anders te gaan doen.

In mijn geval zijn Mark Darcy en Daniel Cleaver in één man gebundeld, de man die houdt van me zoals ik ben, echt álles leuk aan me vindt en tegelijkertijd een bange lul is en met een ander trouwt. Net als Bridget zei ik mijn baan op en voelde ik me heel even super powerful met Aretha Franklin die op de achtergrond Respect zingt.

Gelukkig voor mij heb ik geen televisie job en hoefde ik niet van een brandweerpaal naar beneden te glijden want de kans zou groot zijn dat ik hetzelfde eindigde als Bridget…. En mijn kont is denk ik groter. Daarentegen heb ik wel mijn eerste order bij mijn nieuwe baas weten te verprutsen. Geen nood aan de man, allemaal wel te fixen, maar ja je voelt je wel even dom en onhandig terwijl je nog wat te bewijzen hebt.

Trots kijk ik naar Bridget hoe ze tegen Daniel zegt dat ze iets bijzonders wil en niet iemand die twijfelt. Woorden die ik tegen mijn eigen Mark/Daniel heb gezegd. Toch voel ik me alles behalve trots. Ik wil lekker onder de dekens wegkruipen met mijn lelijkste pyjama aan en nog een fles drank achterover slaan en er lekker nog wat kilo’s bijvreten. Maar ja daar win je de oorlog ook niet mee.

Dus ik schop mezelf onder mijn dikke Bridget Jones kont, schenk een half glaasje prosecco in (dat moet toch wel kunnen?) en besluit dat als Bridget een Happy Ending krijgt, zelfs al duurt het uiteindelijk 3 films en is ze tegen de 50 wanneer ze een kind krijgt… er ook voor mij een happy end in zit.

XOXO Mickey Jones

Mickey

Gespleten persoonlijkheid. Ervaringsdeskundige in disaster dates. Amateur schrijfster van misschien wel de volgende worstseller.

Leave a Reply

%d bloggers liken dit: