Budgetvakantie Italië

Laten we wel wezen op vakantie gaan is een dure hobby! En ik wil het liefst 2 keer per jaar op vakantie! Is het een must? Nee! Maar als het kan waarom zou ik het dan laten? Vakantie betekent even weg uit je “normale leven” om weer op te laden of inspiratie op te doen. Als je net zoals ik graag reis maar een beperkt budget hebt moet je soms een beetje creatief zijn. Het kost misschien iets meer tijd en geregel dan wanneer je bij een reisbureau boekt maar het scheelt weer Euro’s! Sophie en ik zijn dit jaar “budget” naar Italië gegaan. Lees hieronder hoe we dat gedaan hebben!

De vlucht

Sophie en ik beschikken beide niet over een luxe auto om een comfortabele reis van 1500km te maken. Daarnaast is budgetvakantie Italieautorijden niet persé goedkoper. Denk aan een extra overnachting als je niet in een keer zover wilt rijden, tolwegen en benzine. Mijn tip: boek een vlucht via een budgetmaatschappij zoals bijvoorbeeld Easyjet en doe dit ruim van te voren! Dat scheelt echt enorm veel Euro’s!

Wij wilden eigenlijk naar Florence omdat we Toscane wilden ontdekken. Al gauw kwam ik erachter dat de vluchten op Florence toch wel aanzienlijk duurder zijn dan de vluchten naar Milaan of Rome via Easyjet. Niet getreurd! Er zijn meerdere wegen naar Rome, of in ons geval Florence.

Wij boekten een retourvlucht van Amsterdam naar Milaan via Easyjet ongeveer 3 maanden van te voren, inclusief een koffer van 20 kilo per persoon voor 115 Euro per persoon.

Verblijfplaatsen

Vergeet hotels, hostels en campings en maak kennis met AirBnB. Je hebt er vast al wel eens van gehoord, je huurt een kamer of appartement van particulieren. En dat is niet eng maar hartstikke leuk! Er zitten 2 grote voordelen aan:

1 het is goedkoper dan hotels

2 je zit bij locals, dus krijgt de beste tips!

Wij hebben in totaal in 3 BnB’s gezeten in Italie. Daarvan hebben we 1 x een kamer bij mensen in huis geboekt en 2x een volledig appartement. Totale kosten per persoon voor 10 overnachtingen: 300euro. Dat is gemiddeld 30 euro per nacht per persoon. Best oké toch?

Als je een volledig appartement huurt heb je ook beschikking over een keuken en hoef je dus niet iedere dag uit eten. Dat scheelt énorm in de kosten. Euro’s die je dan weer aan andere dingen kunt uitgeven.

Vervoer in Italie.

In Italie kan je prima met de trein reizen. Van Milaan naar Florence en terug hebben wij met de sneltrein gedaan. Het is heerlijk reizen, je stoel is gereserveerd en je gaat supersnel van A naar B. Op Trenitalia.com kan je makkelijk boeken. Onze trip van Milaan naar Florence en terug kostte 50 Euro p.p.

In Florence aangekomen hebben we een auto gehuurd bij Sunnycars.nl (Dit hebben we wel vooraf geboekt hoor). We hebben de kleinste auto genomen omdat die het goedkoopste is. Bij Sunnycars betaal je 1 bedrag + je benzine en mag je onbeperkt kilometers maken en ben je goed verzekerd. Tip: neem zelf je TomTom mee, alles wat je moet huren is duur! Wij hebben de auto 5 dagen gehuurd voor 153 Euro (dus 76,5 euro pp).

Voor 10 dagen Italië waren wij 527,50 per persoon kwijt. Dat is best betaalbaar toch? Nog een voordeel van alles zelf los boeken is dat je het op die manier ook “gespreid” kan betalen. Je boekt ver van te voren je vlucht. Later de auto of trein en op weer een ander moment de B&B’s. Je hoeft dus niet in een keer je spaarrekening leeg te trekken

Heb jij nog tips voor een Budget Vakantie? Laat het me weten!

Volg jij mickeytalks al? Klik op onderstaande Social media om Mickey te volgen!

Facebook
• Twitter
• Instagram

Mickey

Gespleten persoonlijkheid. Ervaringsdeskundige in disaster dates. Amateur schrijfster van misschien wel de volgende worstseller.

Leave a Reply

%d bloggers liken dit: