Daan legt het uit

geen make up

“Persoonlijk schrik ik me altijd rot als ik in de spiegel kijk op zondagmorgen na het douchen. Maar als dat is wat de mannen willen…. Dan kunnen ze het krijgen!”

 

 

 

Mijn beste vriendinnetje en ik gingen laatst samen uit. We waren de hele dag druk bezig geweest met de foto’s voor Mickeytalks.nl en nu was het tijd om even de bloemetjes buiten te zetten. Dus we gingen Amsterdam onveilig maken. Als ik me niet vergis was het Valentijnsdag. Dus we doen wat vrouwen doen, 3 x van outfit en schoenen wisselen. Make-up bijwerken, lippen rood stiften, nog een laatste x van outfit wisselen, bijpassend tasje en jasje zoeken en toch zeker 1,5 uur later waren we klaar om te gaan.

De eerste bar waar we aankwamen zat vol met alleenstaande vrouwenclubjes en stelletjes. Geen single man te bekennen. Nu gaat we niet perse uit om een man aan de haak te slaan, maar hé de optie hebben is wel fijn. Dus we vertrokken naar de volgende bar. Het was er gezellig druk, wellicht niet helemaal onze soort bar (beetje alternatief sfeertje en muziek) maar er stonden leuke types en het leek er gezellig.

Een paar drankjes verder, gebeurde er vrij weinig in die bar. Mensen bleven bij hun eigen kliekje staan en hier en daar werd er misschien wel even gelachen naar ons, maar de jagers waren ver te zoeken. Omdat we geen zin hadden nog 10 andere kroegen af te gaan bleven we nog even hangen. We bestelde ons zoveelste drankje en speelden ons favoriete spelletje: Wie zou je doen? Om de beurt wijzen we een man aan en dan discussiëren we er even lustig op los of als het er op aan zou komen met deze man het bed in zouden duiken of gewoon echt niet. Ja we zijn net zo erg, al dan niet erger dan mannen als het op seksistische praatjes aankomt.

Van al die drank moest ik voor de derde keer naar de wc en meestal als ik terug komt staat mijn vriendinnetje wel met iemand anders te kletsen. Deze keer stond ze te kletsen met Daan. Daan vertelde ons even waarom wij niet aan de man kwamen. Zijn theorie was dat wij er te perfect uitzagen. Te opgedoft als je wil. Daardoor zouden wij mannen intimideren. Ze zouden zich onzeker voelen naast ons.

Ik weet niet of Daan een soort mislukt compliment probeerde te maken of hij ons nu oprecht te intimiderend vond voor de gemiddelde man. Hij durfde wel op ons af te stappen omdat hij zelf al een vriendin had. Wij waren er inmiddels wel over uit dat we Daan beiden niet zouden doen, al was hij de laatste man op aarde….

Wij hebben ons de rest van de avond vooral afgevraagd of we makeuploos in een vuilniszak meer geluk zouden hebben? Persoonlijk schrik ik me altijd rot als ik in de spiegel kijk op zondagmorgen na het douchen. Maar als dat is wat de mannen willen…. Dan kunnen ze het krijgen!

Mickey

Gespleten persoonlijkheid. Ervaringsdeskundige in disaster dates. Amateur schrijfster van misschien wel de volgende worstseller.

2 Comments

  • Kim
    6 mei 2015 13:14

    Laten we Daan’s hypothese eens gaan testen in het wild! Alleen mascara, een niet over na gedachte te matchy outfit en zeker geen rode lippenstift

  • kiko
    6 mei 2015 13:21

    Wat een bullshit verhaal van die Daan, Tjezus Christus. Deze blote konten hoofden freak vindt dat misschien zelf aantrekkelijk, maar kan je verklappen dat de gemiddelde man dit niet vindt. Beetje verzorgde uitstraling kan geen kwaad (dus niet Anita en Johnny, maar gewoon een beetje stijlvol).

Leave a Reply

%d bloggers liken dit: