De Collega

Follow my blog with Bloglovin

Oké ik zeg niet dat het slim is, maar ik heb het dus gedaan. Ik ben gevallen voor een collega. Zelfs nadat ik gezworen had nooit meer zo stom te zijn. Ik had namelijk net een relatie met een collega achter de rug . Maar inmiddels had ik een schone lei; nieuw werk (en dus nieuwe collega’s) en o ja ik was weer single.

de collega

“71% van de singles begint wel eens een verhouding met een collega”

 

 

 

Het begon eigenlijk bij het kerstdiner van de zaak. Iedereen mocht zijn partner meenemen. Het was de eerste keer dat ik naar een feestje ging als “single”. Daarnaast werkte ik nog geen 3 maanden bij deze baas en was ik dus extra nerveus. Ik haalde alles uit de kast, mijn haar gestyled, mijn lippen rood gestift, een nieuwe top, mooie zwarte broek en pumps aan. Als ik me dan echt ellendig en alleen zou voelen kon ik me tenminste nog verschuilen achter dit masker.

Ik ging snel op zoek naar een vriendelijk en bekend gezicht, nam een drankje en schoof aan bij een paar collega’s. Godzijdank was ik niet de enige single en zei een van de jongens gelijk tegen mij “kom Mick, kom gezellig bij ons aan tafel!” En zo kwam ik dus naast “de collega” terecht. En hij was gezellig en begon gelijk te kletsen terwijl ik nog een wijntje bestelde. Hij was een prater en praatte honderduit over van alles en nog wat. Heerlijk was dat om gewoon te zitten en luisteren en het niet over mij te hoeven hebben. De avond ging eigenlijk sneller dan verwacht en voor ik het wist was het alweer voorbij. Dit was een leuke jongen!

appjeOndanks mijn eigen bezwaren vroeg ik hem een paar vrijmibo’s later mee uit. Nou ja vragen…. ik stuurde een appje (dus na de borrel, altijd slim om te appen met alcohol op). Zie mijn heldhaftige appje hiernaast….Ik kreeg een berichtje terug, hij wilde wel een x afspreken maar was niet toe aan iets serieus. Serieus?! Wie ik?! Ik stuurde nog iets terug in de trant van, ik vroeg je niet ten huwelijk hoor!! Achteraf gezien had ik hier moeten afhaken en zeggen: Joh graag of traag hoor! Maar ik was nog compleet onervaren in het hele date-gedoe en had geen flauw idee hoe dit in elkaar stak.

Het duurde nog wel een half jaar voordat het er ook daadwerkelijk van kwam. Een half jaar van appen en gemixte signalen. Vond hij me nu wel of niet leuk? Maar goed hij nodigde me uit om bij hem te komen eten. En nou ja laat ik het zo zeggen, we hebben meer gedaan dan eten. En dus nodigde ik hem bij mij uit en deden we het nog eens dunnetjes over. En zo spraken we een paar keer af. Maar terwijl ik zat te wachten op vuurwerk en vioolmuziek, leek dat maar niet te komen. En alle afspraakjes waren op mijn initiatief, wat me behoorlijk begon te irriteren. Dus ik besloot naar de bekende weg te vragen en wilde weten of hij eigenlijk wel wat voor me voelde?! En hij zei letterlijk dat hij niet verliefd op me was. Hij had gehoopt dat het wel zou komen, maar het kwam niet.

Tja ergens wist ik dat natuurlijk ook wel. Ik baalde als een stekker. Uiteindelijk misschien niet eens om de jongen in kwestie maar meer om het feit dat ik me zo had laten meeslepen. Ik heb een jaar lang geappt en geflirt en eigenlijk mijn tijd verdaan. Gelukkig konden we beiden nog normaal tegen elkaar doen en wisten de meeste collega’s van niks.

Ik heb mijn lesje geleerd als het aankomt op daten. Een jongen moet gelijk geïnteresseerd zijn, anders begin ik er niet eens meer aan. En tja collega’s zijn misschien niet de beste keuze gezien het feit je ze iedere dag tegenkomt! Aan de andere kant, 71% van de singles begint wel eens een verhouding met een collega.

Ach kunnen we dit ook weer van het lijstje afkruizen 😉

 

Mickey

Gespleten persoonlijkheid. Ervaringsdeskundige in disaster dates. Amateur schrijfster van misschien wel de volgende worstseller.

1 Comment

  • kiko
    23 juli 2015 07:46

    Die Mickey, never a dull moment! Mooi verhaal waar je, denk ik, veel van geleerd hebt.

Leave a Reply

%d bloggers liken dit: