De Drummer

Nadat mijn beste vriendinnetje al een aantal goede dates had weten te scoren via Tinder besloot ik de app ook te installeren en het toch een kans te geven. We leven tenslotte in de 21ste eeuw. Een tijd waarbij men elkaar niet meer ontmoet in het fietsenhok, maar “gewoon” via Internet. Na een tijdje swipen, kwam ik het profiel van een drummer tegen. Hij bleek mijn gitaarleraar te kennen (je kan elkaars gemeenschappelijke vrienden zien in de app). Dat leek mij een goed aanknopingspunt om een gesprek aan te gaan. Hij was een volleerd dater, althans zo kwam hij over. Hij wilde gelijk alles van me weten, waar ik woonde en werkte, hobbies, of ik een eigen woning had, hoeveel vorige relaties enz enz. Al snel wisselde we nummers uit en nog meer foto’s van onszelf. Het was fijn om weer eens iemand te hebben die oprecht geïnteresseerd in je was. Met wie je de kleine dingetjes van de dag kunt delen ook al is het maar via de whats app.

de drummer

“Hij werkte als gespecialiseerd monteur voor een groot bedrijf en hij was drummer in een band. Dus laten we hem voor het gemak de drummer noemen.”

 

 

 

Hij werkte als gespecialiseerd monteur voor een groot bedrijf en hij was drummer in een band. Dus laten we hem voor het gemak de drummer noemen. hij was net een nieuwe band begonnen en hij stak er veel tijd in. Wat op mij over kwam als een pluspunt, hij had een eigen leven. En was dus een enorme muziekliefhebber, net als ik. Hij kwam uit de buurt van mijn geboorteplaats, wat ook weer leuk was om over te praten. Dus so far so good! Tijdens een van mijn gitaarlessen besloot ik mijn gitaarleraar te vragen wat hij van hem vond. Mijn gitaarleraar omschreef hem als een lieverd, een schatje, een hele lieve knuffelbeer. De twijfel sloeg enigszins toe. Want als mannen andere mannen omschrijven als lieve knuffelbeer moet er wel wat mis zijn toch?

Maar goed, wie niet waagt wie niet wint. Dus ik hakte voor mezelf de knoop door. Ik zou met hem afspreken. We zouden woensdagavond afspreken. Maar ja ik woon in een soort dorp waarbij er op woensdagavond weinig te beleven valt en hij kon ook niet echt iets leuk bedenken. Dus hij kwam met het voorstel om bij hem thuis af te spreken, we speelden allebei een beetje gitaar en als ik mijn gitaar zou meenemen konden we samen een beetje pingelen (vakterm is geloof ik jammen).

Mijn beste vriendinnetje flipte een beetje toen ik het haar vertelde, want ik brak hiermee dateregel nr 1: spreek nooit bij iemand thuis af op de eerste date! Maar ik zag er niet zoveel kwaad in. Ik bedoel ik ben zwarte band karate en heb een gitaar als wapen, wat kan mij nou overkomen? Dus ik ging toch gewoon heen.

Bloednerveus belde ik aan, hij deed open en ik zag het meteen………………… Dit gaat hem niet worden. Je weet zoiets gewoon binnen 1 seconde. Maar ik ben dan te beleefd om me gelijk om te draaien en weg te rennen. Dus ik stapte naar binnen en besloot deze jongen een kans te geven. Ik kreeg een rondleiding van zijn huisje en we namen plaats op de bank waar ik een kopje thee kreeg. En nog voor ik mijn kopje thee op had begon hij me heel enthousiast te zoenen. Ik schrok me de pleuris en gaf aan dat ik dat even niet zag aankomen. Hij geneerde zich nogal (althans dat leek zo) en zei dat hij het ijs wilde breken. Nerveus stelde ik voor om maar even op de gitaren te pingelen.

Na wat gepingel vond de drummer het echter tijd om het nog een poging te geven. Dus hij dook weer boven op me. Deze keer besloot ik me er voor het gemak maar even aan over te geven om vervolgens met gierende banden te vertrekken daar, want o jee was het al zo laat?

Mijn vriendinnetje had gelijk: ik spreek nooit meer met een onbekende thuis af. Dit was vreselijk. Ik ga me vanaf nu aan de date regels houden……

Mickey

Gespleten persoonlijkheid. Ervaringsdeskundige in disaster dates. Amateur schrijfster van misschien wel de volgende worstseller.

5 Comments

 • Kiko
  25 maart 2015 15:46

  Mickey rules!! Super leuke blog weer om te lezen. En een hele goede waardevolle tip van je vriendin. Al zou het eigenlijk ook weer niet uit moeten maken waar je met iemand afspreekt. Beetje vreemd als je nog eens wat gedronken hebt je door een soort zoenende grote witte mensenhaai wordt aangevallen……….

 • TB
  26 maart 2015 11:10

  whahahahaaaa jij ontzettende loser 😉

  heerlijk i love it deze stories

 • Foefje
  26 maart 2015 22:08

  Aahhhhh neee! Wat een afknapper van de drummer om je gelijk op je bek te pakken. En inderdaad, een man die een andere man omschrijft als ‘knuffelbeer’, ik hoor de alarmbellen al loeien! Heerlijke blog weer Mickey. Ik kijk uit naar je volgende date ervaring 🙂

 • ewa
  27 maart 2015 19:45

  Die afknapper op het moment dat hij de deur opende….waren zijn foto’s zo geflatteerd dan? Jij bent gewoon te aardig. Volgende keer weglopen als het je niet bevalt!

 • Mickey
  28 maart 2015 12:11

  Zijn foto’s waren inderdaad iets misleidend, maar het gaat uiteindelijk ook om hoe iemand zijn houding, hoe hij lacht of beweegt en dat is niet van een foto af te leiden. Maar je hebt gelijk hoor, ik had gelijk eerlijk moeten zijn en weg moeten gaan. Volgende x beter 😉

Leave a Reply

%d bloggers liken dit: