De Monnik 2.0

de monnik 2.0

“Ze knikte richting iemand voor ons en fluisterde: “kijk, de monnik is er ook!”. En inderdaad, daar zat ie weer. Vrolijk, kaal en bebaard als altijd. Je begrijpt: mijn weekend kon nu al niet meer stuk.”

 

 

Het 2-jaarlijks sportweekend stond weer voor de deur. Mijn beste vriendinnetje (laten we haar voor het gemak Sophie noemen) en ik keken hier al weken naar uit. Het sportweekend is te vergelijken met een schoolreisje voor volwassenen. Overdag zit vol met activiteiten en ’s avonds vieren we feest. De heenreis er naar toe is voor ons eigenlijk al een feestje. In mijn batmobiel (een zwarte suzuki alto), die we het liefst tot aan het plafond vullen met onze spullen, sjeesden we met een gezellig muziekje aan naar onze plaats van bestemming.

Eenmaal aangekomen, kwamen we als een van de laatste mensen binnengevallen en 80 paar ogen keken onze kant op. Beschaamd zeiden we zachtjes hallo en schuifelden we naar binnen. Een goed begin is het halve werk zullen we maar zeggen. Terwijl onze trainer zijn welkomspraatje stond te houden kreeg ik een por in mijn zij van Sophie. Ze knikte richting iemand voor ons en fluisterde: “kijk, de monnik is er ook!”. En inderdaad, daar zat ie weer. Vrolijk, kaal en bebaard als altijd. Je begrijpt: mijn weekend kon nu al niet meer stuk.

Ons weekend begon zoals altijd met een gezamenlijke training. We liepen het veld op en weer kreeg ik een por in mijn zij van Sophie. “Heb je gezien dat de monnik rondloopt met blauw gelakte teennagels?” vroeg ze. Ik keek in zijn richting en inderdaad, hij had blauwgelakte teennagels. Lachend vroeg Sophie me of ik het nog steeds had, die aantrekkingskracht. En ja hoor, ik had het nog steeds. Je kan je afvragen, welke kerel in zijn right mind met blauwe teennagels gaat rondlopen. Je kan er ook gewoon om lachen en je schouders ophalen. Lekker belangrijk.

’s Avonds bij de borrel raakte ik weer aan praat met deze inmiddels veelbesproken man. En het was weer super gezellig en er was nog altijd een klik. Ik besloot daar en op dat moment dat het tijd was om de anonieme-aanbidster-club te verlaten. Tijd om open kaart te spelen. Als je op internet een verhaal over iemand zet, voor de hele wereld om te lezen, dan ben je het eigenlijk verplicht het ook aan diegene te laten lezen als je er de kans voor krijgt. Sophie verklaarde me in eerste instantie voor gek, maar ik was vastbesloten.

Dus ik heb hem mijn blog laten lezen. Hij vatte het gelukkig sportief op (pfffff oke, ik kon weer ademhalen). Hij vond het eigenlijk een heel leuk stukje. Na mijn confession hebben we een super leuke avond gehad, als vrienden weliswaar. Want hij was nog altijd dolverliefd op zijn vrouw en zoontje.

Avond #2 zaten we weer lekker aan de borrel. Samen lachen, samen dansen, nog maar een borreltje….. Op een gegeven moment stond hij even samen met iemand anders te dansen en een van de andere dames sprak me aan. Ze wees naar de monnik en zei: ‘Je vindt hem leuk he?’ Tja dat kon ik niet ontkennen dus ik zei ‘ja ik vind hem erg leuk.’ ‘Nou zegt ze, doe er dan wat mee! Ga ervoor! Neem hem mee! Je leeft maar één keer hoor!’ Lachend zei ik: Nee joh! Hij is getrouwd en heeft een kindje! ‘Nou en! zegt ze. Jij vind hem leuk, hij vindt jou leuk. Neem het er gewoon van. Wat niet weet wat niet deert toch?’

WAT NIET WEET WAT NIET DEERT?! IK WEET HET TOCH? Kijk ik wil echt niet de moraalridder gaan uithangen hoor. Maar pardon? Een getrouwde man mijn bed in leuren? Kijk ik vind hem leuk hoor, daar is geen woord aan gelogen. Maar laten we wel even normaal blijven doen. Ik vind wel meer mensen leuk of aantrekkelijk en ik ben blij dat ik het deze keer hardop heb kunnen zeggen. Het was een compliment, niet een uitnodiging om met me naar bed te gaan. En hij wist dat en ik wist dat. En wil je de waarheid? Hij heeft wel bij me geslapen. Ja ik lag onderop en hij bovenop. In het stapelbed.

Tot volgende keer lieve Monnik!

Mickey

Gespleten persoonlijkheid. Ervaringsdeskundige in disaster dates. Amateur schrijfster van misschien wel de volgende worstseller.

1 Comment

  • K.
    27 mei 2015 13:08

    Van getrouwde mannen blijf je inderdaad af! Aparte denkwijzen hebben sommige vrouwen…

Leave a Reply

%d bloggers liken dit: