De Monnik

De Monnik

” Het maakte me niet uit dat hij op die achterlijke schoenen liep in die vreselijke broek met een houten kralenketting om, hij was perfect zoals hij was.”

 

 

Wanneer je als vrouw van eind 20 nog single bent, krijg je vaak te horen dat dat waarschijnlijk komt omdat je te kritisch bent. Je wil teveel en stelt teveel eisen. Ik vind dat zelf natuurlijk belachelijk….. hoewel ik wel een lijstje heb waar een man aan zou moeten voldoen:

  1. langer zijn dan ik (bij voorkeur 1,80 m of langer)
  2. mooie tanden (heeeeeeel belangrijk)
  3. sterke persoonlijkheid
  4. iemand die het voor elkaar heeft (huis, baan, auto)
  5. iemand waar je mee kan lachen

En dan heel soms kom je wel eens iemand tegen waar je op onverklaarbare wijze direct tot aangetrokken voelt. Zo’n iemand waarbij de vonken er vanaf spatten alsof er elektriciteit in de lucht hangt. En dat hoeft¬†niet eens wederzijds te zijn hoor, maar je voelt wat gebeuren in je lijf, het kriebelt, borrelt en spint tegelijk. Heel soms gebeurt dat wel eens…..

Er is een jongen van de sportschool waar ik dat bij heb. Ik noem hem de monnik want hij heeft net zo’n kaal hoofd als de monniken in Tibet en tijdens een sportweekend zag ik dat hij in een soort alternatieve donkerbruine yogabroek van linnen liep. Zo’n drollenvanger! En dan had hij ook nog eens van die schoentjes aan met tenen! Net zoals dat je sokken hebt met tenen heb je dus ook schoenen met tenen. (wist ik veel) Totaal NIET sexy dus. En ik kende hem eigenlijk niet goed genoeg om te bepalen of hij wel aan mijn checklist voldeed.

Maar zijn ondeugende ogen en bebaarde glimlach deden mijn hart smelten. Het maakte me niet uit dat hij op die achterlijke schoenen liep in die vreselijke broek met een houten kralenketting om, hij was perfect zoals hij was.

Op de laatste avond van het sportweekend raakte we dan ook aan de praat (ja, ik had weer drank nodig om een gesprek te beginnen). En wat bleek? We hadden ook nog eens een bijzonder goede klik en konden vreselijk om elkaar lachen. Sterker nog, ik heb in een deuk gelegen die avond, ik kan me niet herinneren dat ik ooit zo hard gelachen heb. Buikpijn en tranen over de wangen (ja ik was weer op mijn charmantst, rode neus van de drank, rood hoofd van het lachen, uitgelopen mascara… echt een topper). De hele avond hebben we een soort sketch gedaan alsof we 2 Amsterdammers waren uit Oud Zuid die per ongeluk terecht waren gekomen bij dit sportweekend. Terwijl de rest zich behoorlijk aan ons begon te irriteren werden wij alleen maar joliger en waarschijnlijk ook vervelender. Dus waarom ben ik dan nog single zal je je afvragen.

Het enige wat er mis is met de Monnik (wat ik dan tot op heden heb ontdekt) is dat hij een vrouw en kind heeft…….

Dus ik heb mijn lijstje aangepast:

1) vrijgezel

Dus hoezo ben ik kritisch?!

Mickey

Gespleten persoonlijkheid. Ervaringsdeskundige in disaster dates. Amateur schrijfster van misschien wel de volgende worstseller.

1 Comment

  • Carin
    3 maart 2015 13:21

    Tof geschreven Mickey! leuk om zulke stukjes te lezen.

Leave a Reply

%d bloggers liken dit: