De Piloot

Het begon allemaal met het feit dat mijn date leven stil lag of dood was. Het was tijd van de bank af te komen want als niemand mij mee uit zou vragen, zou ik dat misschien een x zelf moeten doen (je weet wel iets met Mozes en een berg).

de piloot

“De piloot woonde met 4(!) huisgenoten in een huis dat ze met zijn alle huren. Allemaal jongens, allemaal piloot en ze leven daar als een god in Frankrijk.”

 

 

 

Tijdens een van mijn nutteloze Tindersessies zag ik hem opeens voorbij komen; de piloot. Ik kende hem van school en moest wel eens aan hem denken als ik weer een vliegtuig over zag vliegen want hij had de pilotenopleiding gedaan. Dat wist ik van Facebook. Een paar jaar geleden sprak ik hem in de kroeg en vertelde hij me dat ie een tijdje ergens in Scandinavië ging wonen. Dus ik heb eigenlijk nooit meer echt contact met hem gezocht want aan long distance begin ik niet. Maar nu zag ik op Tinder dat hij zich weer in de buurt bevond. Dus de volgende ochtend heb ik al mijn principes overboord gegooid (want vrouwen vragen mannen niet mee uit) en heb ik hem via facebook benaderd en gevraagd of ie misschien een keer wat met me wilde gaan drinken.

Hij was verrast maar er wel voor in. Dus we wisselden nummers uit, appten wat heen en weer en maakten een afspraak. Ik zou op zondagmiddag naar hem toe komen, hij zou zijn huis laten zien en pannenkoeken bakken. Gezien ik hem al soortemet van kende en wist dat het geen serialkiller was leek het me geen kwaad te kunnen. Dus zondagmiddag stapte ik redelijk nerveus in de auto. Ik had deze jongen jarenlang niet gesproken. Wat als we elkaar niks te melden hadden?

Toen ik aankwam stond hij al te wachten voor het raam. Hij deed open en ik was gelijk opgelucht, want in die eerste seconde weet je het gewoon toch? Dit zou wel een leuke date kunnen worden! Ik kreeg een tour van het huis. De piloot woonde met 4(!) huisgenoten in een huis dat ze met zijn alle huren. Allemaal jongens, allemaal piloot en ze leven daar als een god in Frankrijk. Het leven van deze piloten is erg zwaar (lees hier mijn sarcastische ondertoon). Ze vliegen allemaal naar verre exotische bestemmingen. Blijven daar 4 tot 5 dagen, vliegen weer terug en hebben dan zo’n 5 tot 7 dagen vrij. (@lindademol ik voel een serie aankomen)

De piloot stelde me voor aan de aanwezige huisgenoten en begon met pannenkoeken bakken. Tijdens het bakken kletsten we de afgelopen 12 jaar in vogelvlucht bij. Hij bakte niet alleen voor mij maar voor iedereen die thuis was. Hij was wel een uur aan het bakken want die jongens eten voedsel weg voor een leger. Tijdens het eten ging het voornamelijk over de vliegervaringen van de boys. Ik hoorde het een beetje aan terwijl het testosteron level bleef stijgen. Het was allemaal mannenpraat over stewardesjes en vervelende collega’s en ondanks wat zelfspot waren het toch wel haantjes. Inmiddels was het half 8 en vroeg ik me af of ik met 1 piloot of met 3 piloten op date was.

Gelukkig vroeg de piloot of ik nog een filmpje met hem wilde kijken op zijn kamer. En bleek het toch nog een één op één date te worden. Met alle gevolgen van dien! Rond een uur of 12 raapte ik mijn kleding van de vloer en ging richting huis.

Ik appte nog dat ik het heel gezellig heb gehad en dat we het wat mij betreft snel een keer over deden. Het antwoord was: ja we zien wel wanneer het weer uitkomt.

Ik had de hint wel begrepen. Dit was dus een eenmalig ding. Ik begreep het alleen niet. Is dit dan het resultaat van iemand mee uitvragen? Betekend dat dat je jezelf als het ware aanbiedt? Want waarom dan niet met een stewardesje in een of ander paradijselijk oord? Was ik nu een prijs in de prijzenkast van de piloten? Hadden ze misschien een wedje gelegd of ik mee het bed in zou gaan of niet? Ik kon er niks aan doen maar deze gedachten spookten door mijn hoofd. Ik baalde, niet zozeer omdat dit een eenmalig iets was maar omdat het deze jongen was. Ik herinnerde me een super lieve jongen met wie ik gearmd door de school heen liep en in mijn ogen nooit een vlieg kwaad zou doen. Maar wie hield ik voor de gek? We zijn 12 jaar verder en ik ben ook datzelfde meisje niet meer. Dus ik legde me er bij neer en verwachtte eigenlijk nooit meer wat van hem te horen. Ik had mijn lesje wel geleerd dacht ik.

Drie maanden lang hoorde ik niks meer van de piloot. En toen opeens een berichtje, hoe het met me ging. Of ik nog plannen had dat weekend. Huh? Dit was nieuw! Oké nieuw plan. De piloot wilde graag langskomen. En ik vond dat ik wel een leuke avond had verdiend. En deze keer was het bij mij thuis. Dus de trofee zou op mijn kast komen! Want hé de piloot heeft een sixpack!

Hij kwam langs, ik liet hem mijn huisje zien en we plantten onszelf op de bank. We zetten een filmpje aan en ik wachtte af. Ik bedoel ik heb verder geen ervaringen met de zogenaamde bootycall dus hij moest maar de eerste move maken vond ik. Hij was hier met een missie nam ik aan. Maar de move bleef uit. Er gebeurde niks. Er was weinig conversatie en ik vond de hele situatie nogal akward. Hij vertrok, waarschijnlijk met gierende banden. En ik verwacht wederom niet dat ik nog wat van hem hoor.

De piloot bleek dus niet de man van mijn dromen. Geen droombruiloft op Bali (die had ik alvast voor ons bedacht). Hij bleek ook niet de man met een missie. Ik weet nog niet wie het wel is, misschien kom ik er nog eens achter of misschien moet ik het gewoon bij de herinnering houden.

Mickey

Gespleten persoonlijkheid. Ervaringsdeskundige in disaster dates. Amateur schrijfster van misschien wel de volgende worstseller.

Leave a Reply

%d bloggers liken dit: