Ga je me nu je nummer nog geven

Terugblik op vorige week: Mickey voelt zich gevleid door de veel jongere Leon maar stuurt hem toch weg.

De avond liep op zijn einde. Jessie en vriendin 1 waren inmiddels wat bekende tegengekomen en stonden te dansen. Het waren twee mannen, ik stelde me voor aan zo later bleek Wouter en Richard. Het laaste nummer werd ingezet, een zogenaamd schuifelnummertje. Ik keek Richard aan met een blik van zullen we? Hij knikte.

“Hoe kan het nou dat ik jou helemaal niet ken?” vroeg Richard.

Ik haalde mijn schouders op.

“Jammer dat dit het laatste nummer is, ik had wel langer met je willen dansen.”

Ik hoorde zijn woorden wel maar was ver weg met mijn gedachten. Ik dacht aan Leon en wat hij had gezegd over mijn tatoeage. Misschien had ie gelijk, nam ik alles veel te serieus. Het is niet de eerste keer dat ik er op gewezen ben en voor mij dan ook dé reden geweest om deze tatoeage te zetten. Ik dacht weer even aan de situatie met Mr. X. Had ik daar ook veel te serieus in gestaan? Heb ik hem te serieus genomen? Heb ik mijn rol in het geheel te serieus genomen? De lichten sprongen aan en ik belande weer in het hier en nu.

“Bedankt Richard” zei ik glimlachend en liep richting de jassen.

Richard bleef een beetje beduusd achter. Ik haalde mijn jas en liep naar de grote hal op zoek naar Jessie en haar vriendin. Jessie stond met Leon te praten en lachen. Hij keek op en keek me recht in de ogen en wenkte me.

“Mickey!!!! Waar was je nou?! Brulde Jessie in mijn oor.

“De jassen halen, hier pak aan dit is die van jou.”

“Nou ik ga Chantal even gedag zeggen, zie ik je zo buiten?” ze knipoogde en knikte in de richting van Leon.

Nog voor ik kon instemmen of tegensputteren was ze alweer weggerend. Leon sloeg een arm om me heen. Hij was inmiddels echt super dronken en leunde wat tegen me aan.

“Ga je me nu je nummer nog geven of hoe zit dat?”

Ik keek naar de tatoeage op mijn pols en toen weer naar Leon.

“Wat kan mij het ook schelen, geef je telefoon maar.”

“Echt waar?!”

“Ja echt waar.”

Blij als een klein kind gaf Leon zijn telefoon en toetste ik snel mijn naam en nummer in. Ik gaf hem een zoen op de wang en liep naar buiten.

Mickey

Gespleten persoonlijkheid. Ervaringsdeskundige in disaster dates. Amateur schrijfster van misschien wel de volgende worstseller.

Leave a Reply

%d bloggers liken dit: