Gezond boeren verstand, mag ik een potje?

Het lijkt tegenwoordig wel een wedstrijd: wie het gezondst eet en wie het meeste sport.

We gaan met zijn alle spontaan aan de superfoods, gaan trainen voor de marathon en wie tegenwoordig niet bootcampt, doet niet meer mee. Ik persoonlijk vind het een beetje ver gaan allemaal. Natuurlijk ben ik voor gezonde voeding en sporten. Aan de andere kant hebben we allemaal 1 lichaam en toen ik voor het laatst checkte mag ik daar mee doen wat ik wil. Laatst werd ik er op gewezen dat een druif een suikerbommetje was…. Een druif!

gezond boeren verstand

“Misschien zouden ze dat in de supermarken moeten gaan verkopen naast de superfoods……”

 

 

Luister, als ik mezelf vol wil stoppen met genetisch gemanipuleerd voedsel, alleen maar kook uit potjes en pakjes, taart neem wanneer ik daar zin in heb en liters cola achterover sla dan mag ik dat potverdorie toch wel zelf weten? Want wat levert deze gezondheidsrage nu op? Wat willen we er nu echt mee bereiken?

Ik bedoel doen we deze dingen nu echt voor ons zelf? Omdat we onszelf er zo goed bij voelen? Of is het allemaal schone schijn? Zodat we weer kunnen opscheppen over onze gezonde levensstijl. Het lijkt wel een soort statussymbool te zijn geworden. De Rich Bitches van deze tijd lopen kilometers hard, eten alleen biologisch geteelde groenten, fruit, vlees en vis, rijden in een elektrische auto en wonen in een energielabel A huis.

Tja en dan heb je mij… iemand die 1 a 2 keer per week sporten gecombineerd met een 40 urige werkweek meer dan genoeg vindt. Iemand die niet weet wat haar vetpercentage is en af en toe gewoon lekker een plofkip koopt bij de plaatselijke supermarkt, los kan gaan op diepvriespizza’s en chips met sausjes niet kan weerstaan. En eerlijk is eerlijk een kilo of 5 minder zou me ook niet misstaan maar als ik daarvoor alles moet laten staan neem ik ze voor lief.

Ik probeer echt wel gezond en gevarieerd te eten en gezond te leven maar ik weiger mee te doen aan de gezondheidshype. Ik ben van plan net zo oud te worden als mijn opa en oma’s die allemaal nog super fit zijn en nog nooit van de voedselzandloper of superfoods hebben gehoord. Maar die gewoon gezond oud zijn geworden door iets waar we tegenwoordig allemaal een groot tekort aan lijken te hebben: GEZOND BOEREN VERSTAND. Misschien zouden ze dat in de supermarken moeten gaan verkopen naast de superfoods……

Mickey

Gespleten persoonlijkheid. Ervaringsdeskundige in disaster dates. Amateur schrijfster van misschien wel de volgende worstseller.

3 Comments

 • Kiko
  1 april 2015 13:37

  En weer slaat Mickey de spijkers op zijn kop wat mij betreft, GEZOND BOEREN VERSTAND is alles. De ene dag vreet je je buik rond met MC en chinees en de andere dag eet je gewoon aardappels met groenten. Ik ben ook van mening dat mensen iets teveel doorslaan in zogenaamd gezond bezig willen zijn.

 • Ka
  1 april 2015 14:51

  Of een lekker whoppertje Kiko? 😉

  Verder eens hoor Mickey, alles met mate!

 • K
  1 april 2015 21:35

  We moeten gewoon terug naar de oerbruune bammetjes met kaas en de aardappelen met groenten en vleesch 🙂 Leuke blog Mickey!

Leave a Reply

%d bloggers liken dit: