Halina is een OK vrouw

Lieve Halina,

Na het zien van de documentaire de OK-vrouw waarin jij de hoofdrol vertolkt kon ik niet anders dan even met je flirten. De OK-vrouw gaat er mijn inziens over dat je tot op heden nog niet de partner hebt gevonden waar je oud mee wilt worden met als direct gevolg dat je ongewenst kinderloos “overblijft”. Ik voel mij soms als jou Halina, hoewel ik dan nog wel 10 jaar jonger ben. Ik ben nu 30 en zoals je zelf ook al constateerde gaan mensen dan aan je vragen: Hoe zit het nou? Wanneer gaat het gebeuren?! Een maatschappelijke druk die ik zelf heel erg voel.

In je docu bespreek je het ongewenst kinderloosheid met je vriendinnen en familie. Een onderwerp waar misschien nog wel een taboe op ligt. Want wij vrouwen hebben eigenlijk geen man nodig om toch kinderen te krijgen. We kunnen gewoon naar de spermabank toch? Maar als je dan uitspreekt dat je wél kinderen wilt maar het liever niet alleen wil doen dan ben je óf te kieskeurig (want er staat op iedere straathoek toch wel een leuke man?!) of je moet gewoon niet zo zeuren. Althans dat is wat ik voel, wat ik denk dat de maatschappij denkt en mijn omgeving niet tegen mij zegt.

Het verschil tussen jou en mij is dan dat ik gewoon anoniem door het leven wandel, nog 10 jaar jonger ben en ik werk geen 100 uur per week. Maar het gevoel lijkt hetzelfde. Het gevoel dat we falen in het leven ondanks dat we op onze eigen manier toch heel succesvol zijn. We hebben een goede job, hobby’s, vrienden en vriendinnen, huisje etc. Maar aan die kersttafel zitten we dan toch weer als enige zonder partner terwijl we het zelf niet kunnen verklaren. En je zei het zelf ook al, dan voel je je onbewust toch een beetje een loser. Iedereen om je heen lijkt het te kunnen, ze hebben het allemaal kunnen vinden en ik niet.

Maar goed jij hebt nu de weg vrij gemaakt om het er in ieder geval er over te hebben. En dat doe ik nu ook. Ik bespreek het met mijn moeder en vriendinnen en familie. En dan kom je erachter dat het hebben van kinderen ook niet zaligmakend is. Iemand zei mij laatst: “ik heb 3 kinderen waar ik zielsveel van hou, maar als ik het over mocht doen weet ik niet of ik ze weer zou nemen.” En toen dacht ik ja we doen alles maar omdat het “zo hoort”. Ooit is er bedacht dat we allemaal een partner zoeken en ons dan voortplanten en dat dat dé manier is om het leven te leiden. En eerlijkheidshalve weet ik niet eens zeker of ik wel kinderen wil. Maar ik wil in ieder geval de optie hebben. De optie op het leven dat iedereen om me heen ook lijkt te hebben. Huisje, boompje beestje.

Waar ik van opkeek is de hoeveelheid shit die jij over je heen kreeg na het uitzenden van deze docu. Voornamelijk door mannen. De eerste recensie die ik tegenkom op internet noemt het een egodocument over Halina Reijn. En dan nog maar over twitter en andere social media te zwijgen. Je zou narcistisch en een zeikwijf zijn.

Halina laat me heel duidelijk zijn. Je bent niet alleen een OK-vrouw je bent een TOP wijf. Jij stelt een actueel thema aan de kaak. Ik ben me er nu van bewust dat er heel veel vrouwen zijn die zich voelen zoals ik me soms kan voelen. Ik durf het nu uit te spreken. En ik ben minder bang om de paden te bewandelen die anderen overslaan. En je hebt gelijk: onze wereld is groots en vol mogelijkheden en wie weet vind ik wel de liefde van mijn leven en gaan we heel veel baby’s maken. Maar misschien ook niet en dat is ook OK.

XoXo Mickey

De documentaire de OK-vrouw is hier te zien

Volg jij mickeytalks al? Klik op onderstaande Social media om Mickey te volgen!

Facebook

• Twitter

• Instagram

Mickey

Gespleten persoonlijkheid. Ervaringsdeskundige in disaster dates. Amateur schrijfster van misschien wel de volgende worstseller.

1 Comment

  • Sophie
    13 juni 2016 12:49

    Wauw Mickey, wat een supermooie blog. Kippenvel!!! Ik denk dat ik dit de allermooiste en sterkste blog tot nu toe vind! Jij bent een TOP wijf en maakt mij sterker!

Leave a Reply

%d bloggers liken dit: