Hoe romantische films mijn liefdesleven verpesten

Ik geef het toe, ook ik ben verslaafd aan romantische komedies. Vraag me niet waarom want in the end word ik er niet gelukkiger van. Sterker nog, deze films verpesten het beeld van de liefde voor menig vrouw. Wij denken namelijk dat het dus zo hoort te gaan, terwijl het in het echte leven nooit zo gaat! In de film gaat het altijd als volgt: Man en vrouw ontmoeten via een ‘meet cute’ en worden verliefd, zijn dolgelukkig samen, er gebeurd iets waardoor ze elkaar even niet zo leuk meer vinden en aan het eind van de film gaan ze trouwen.

Nou ik kan je vertellen dat het zo dus niet gaat. Ten eerste ontmoet ik nooit iemand op een ‘meet cute’ manier. poster_notebookDenk aan een Hugh Grant die jus d’oranges over je heen gooit in Notting Hill of een dronken Jude Law die aanbelt bij jouw gehuurde huisje zoals in The Holiday (mijn favoriete romkom trouwens). Nee wij moderne vrouwen ontmoeten een man ofwel via een datingapp of site óf dronken in een kroeg. Niks cute aan. O en ze zien er ook nooit uit als Hugh, Jude, Channing of Ryan.

Vervolgens wordt er meestal slechts een partij verliefd. Niet alletwee zoals in de films, nee slechts één. En ik kan nu niet bepalen wat nu beter is. Of het nu het beste is als je degene bent die wel verliefd wordt of degene bent die juist niet verliefd wordt. Want wat is nu beter? Een gebroken hart of iemands hart breken?

En als je dan tóch iemand hebt weten te vinden die jou ook leuk lijkt te vinden en je in je hoofd de rest van de film alvast afspeelt richting het sprookjeshuwelijk gebeurd er wat. En nu hoor ik je denken: ‘ja maar in de film gebeurd er toch ook altijd wat en komen ze alsnog bij elkaar en gaan ze alsnog trouwen?’ Dan nu weer even terug naar de realiteit: In het echt gebeurd er altijd iets wat minder overkomelijk is. Bijvoorbeeld: hij staat te zoenen in de kroeg met een ander óf hij blijkt last te hebben van depressies en heeft net een mental breakdown gehad óf hij heeft bindingsangst of een ander dom excuus.

Dus fuck The Notebook. Wil je een film over hoe het echt gaat? Dan zouden ze eens een film van mijn of Sophie’s liefdesleven moeten maken. Plot: Jonge vrouw die alles voor elkaar heeft (leuke baan, huisje, auto, druk sociaal leven, sportief etc) probeert de liefde van haar leven te vinden maar ontmoet alleen maar losers. Maar ja waarschijnlijk wil niemand die film zien want we houden nu eenmaal van een happy end.

Dus wat doe je dan je als hopeloze romanticus zijnde? Juist ja…. The Notebook kijken. Als je me zoekt? Ik zit waarschijnlijk weer jankend en smachtend op de bank.

Volg jij mickeytalks al? Klik op onderstaande Social media om Mickey te volgen!

Facebook

• Twitter

• Instagram

Mickey

Gespleten persoonlijkheid. Ervaringsdeskundige in disaster dates. Amateur schrijfster van misschien wel de volgende worstseller.

1 Comment

  • kiko
    2 december 2015 19:12

    Oproep aan mannelijk NL: Achter die Mickey aan. Veel te leuke vrouw om jankend op de bank te laten zitten. Ga op zoek naar de jager in je en gooi voor mijn part heel onhandig wat drinken over haar heen, maar dit moet opgelost. Actie!!!!

Leave a Reply

%d bloggers liken dit: