I am 30 bitches

Jaaaa het is gebeurd…. Ik ben echt 30 geworden. En voor iedereen die nog moet…. Het doet geen pijn. Fysiek niet in ieder geval. Ik werd niet wakker met extra rimpels of een ander gezicht. Ik ben nog steeds ik. Alleen officieel dertig. En als bijna al je vriendinnen nog in hun twenty something zijn kan je je best oud voelen. Of als oma bijvoorbeeld aanhaalt dat ze op haar 34ste haar derde kind kreeg en zich toen stokoud voelde om voor nog een keer moeder te worden….. Tja dan wordt je natuurlijk wel even met je neus op de feiten gedrukt.I am 30 bitches

Maatschappelijk gezien ben ik soortemet van een mislukt project. Want laten we wel wezen als je als vrouw op je dertigste nog niet gesetteld bent met de liefde van je leven (of je doet tenminste alsof)……nou nou nou dan zal er wel een en ander mis met je zijn niet? Want ondanks dat we allemaal heel openminded zijn (het is tenslotte bijna 2016) voelt het nog wel eens alsof ik nog in de jaren 50 leef. Want hoe moet dat toch met arme Mickey? Helemaal alleen, geen vent in haar leven, toch al 30 jaar, wordt met het jaar minder vruchtbaar….

Vroeger was dit ook mijn grootste angst. Dat iedereen samenwoonde en ik helemaal alleen over zou blijven. Echt waar! Ik heb het teruggelezen in mijn dagboeken van toen ik een jaar of 15 was. Dus vanaf mijn 16/17 tot mijn 26ste heb ik 2 lange relaties gehad, omdat ik dacht dat dat zo hoorde. En het plan was om ook eind 20 te trouwen en baby’s te maken. Dus ik leef in mijn eigen grootste nachtmerrie zou je kunnen zeggen.

Maar ik kan je vertellen dat als dit mijn grootste nachtmerrie is, ik het toch goed voor elkaar heb. Want in tegenstelling tot een hele hoop mensen kan ik heel goed alleen zijn. Ik vind die vrijheid heerlijk! Ik heb gister voor het eerst in 30 jaar 2de kerstdag alleen doorgebracht. Ja ik hoor je denken: ahhhh wat sneu! Tja mag je denken hoor. Maar ik heb heerlijk genoten van mijn 2de kerstdag met netflix aan en een glas wijn in de hand. Tijd met je familie doorbrengen is uiteraard heel gezellig maar iedereen heeft eigenlijk een hekel aan al die verplichtingen waarbij je maar gezellig moet doen. Dus wie is er nou zielig? Ik die de hele dag kan doen waar ze zin in heeft of jij die weer verplicht bij je schoonmoeder moet zitten gourmetten en monopolyen?

Ik dacht altijd dat je pas succesvol en gelukkig was als je een gezin met kinderen had. Maar oud en wijs als ik nu ben weet ik nu dat dat voor mij niet zo is. Het heeft even mogen duren maar ik ben heel gelukkig met mezelf, met wie ik ben geworden en ik realiseer me dat als ik dat niet was ik niemand gelukkig had kunnen maken.

Dus hou je berouwvolle blikken even lekker bij je. Heb geen medelijden met mij! Er is meer in het leven dan samenwonen, kinderen baren en gourmetten met je schoonmoeder. Bijvoorbeeld……. Netflix! Ik kan op mijn 30ste tenminste zeggen dat ik netflix heb uitgekeken! Jij dat je kampioen strontluierverschoner bent…. Nou ieder zijn ding.

Volg jij mickeytalks al? Klik op onderstaande Social media om Mickey te volgen!

Facebook
• Twitter
• Instagram

Mickey

Gespleten persoonlijkheid. Ervaringsdeskundige in disaster dates. Amateur schrijfster van misschien wel de volgende worstseller.

4 Comments

 • kiko
  27 december 2015 14:41

  Mickey, wat ben je toch een gezegend mens; jij beschikt over een geweldig scherp pennetje waarmee je heerlijke blogs weet te schrijven. Deze is weer fantastisch in ieder geval

 • Tb
  27 december 2015 21:58

  een tip:

  Zet je netflix uit,
  En het leven aan.

 • Mariska
  27 december 2015 22:27

  Blij zijn met jezelf is de basis, en zo te horen doe je dat goed! 🙂

 • John
  25 mei 2016 10:24

  Ik ben 30 , en al op zo’n leeftijd zo chubby.

Leave a Reply

%d bloggers liken dit: