(im)PERFECT

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Ik ben eigenlijk wel klaar met iedereen zijn of haar body issues. Ik ben imperfect, maar so what?”

 

Ik las laatst een blog van iemand die vond dat ze “zadeltassen” had (vetophoping rond de heupen, waar door deze lijken uit te steken). Het meisje in kwestie (die overigens, naar mijn mening alleen zadeltassen had als je haar onder een microscoop zou leggen) had gehoopt dat hardlopen haar probleem zou verhelpen, maar helaas dat bleek niet het geval (fijn dat zij dat al geprobeerd heeft, dan hoef ik het niet te testen). Dus nu ging ze op zoek naar alternatieven zonder dat er een chirurg aan te pas zou hoeven komen. Ik keek nog eens goed naar haar foto, en besloot dat er echt niks mis met haar was. Waarom vinden de meeste vrouwen toch altijd wel iets aan haar lichaam om over te zeuren? Waarom kunnen we niet gewoon allemaal tevreden zijn met wat we hebben en wie we zijn?

Ja hoor, ik heb ze ook de zogenaamde “zadeltassen”. Ik realiseerde me dit echter pas na het lezen van het stukje over de “zadeltassen”. Blijkbaar stoor ik me er dus een stuk minder aan. Ik ben eigenlijk wel klaar met iedereen zijn of haar body issues. Ik ben imperfect, maar so what? Ik omarm mijn X-benen, zadeltassen, putten in mijn billen, dat laagje vet op mijn buik, de collectie moedervlekken op mijn rug, mijn knokige vingers en mijn über witte huid. Ik ben 1,74 meter, heb maat 38/40 en weeg 68 kilo. Zo dat is er uit! Ik ben niet perfect! Ik ben geen Doutzen Kroes, geen Heidi Klum of Kate Moss. Nee ik ben mezelf, en met dit lichaam moet ik de rest van mijn leven doen. Dus in plaats van het te vervloeken heb ik besloten het te omarmen en er van te houden.

Ik zou willen dat andere vrouwen me hier toch eens in zouden steunen in plaats van alleen maar te klagen over de imperfecties van hun lichaam. Mensen zijn zoveel mooier als ze zichzelf accepteren. Waarom vasthouden aan de voorpagina van Vogue? Dat zijn geen vrouwen, dat zijn gefotoshopte meisjes van 15. Daar kan je je niet aan vasthouden. Dus lieve meisjes, vrouwen en dames probeer eens met andere ogen naar je “imperfecties” te kijken en besluit net als ik dat deze imperfecties jou juist zo mooi en interessant maken!

Mickey

Gespleten persoonlijkheid. Ervaringsdeskundige in disaster dates. Amateur schrijfster van misschien wel de volgende worstseller.

2 Comments

 • Mark
  18 maart 2015 13:10

  Tassen zijn juist hartstikke handig. En staan vaak erg leuk!

 • Kiko
  18 maart 2015 13:11

  Mickey, ik zie geen zadeltassen hoor. Wat ik wel zie is een mooi proportioneel figuurtje.

  Overigens leuk bloggie. Laat iedereen stoppen met dat domme gezever over je lijf en neem het zoals het is. Wees blij met jezelf dan voel je je ook beter!

Leave a Reply

%d bloggers liken dit: