Lazy Sunday

Ik heb hem denk ik uitgevonden; de Lazy Sunday. Heerlijk vind ik het om te luieren. Maar dan wel professioneel luieren. Mijn oma zei eens: “Je bent pas écht lui wanneer je het jezelf niet gemakkelijk maakt.” En daar leef ik bij, vooral op zondagen. De zondag is wat mij betreft uitgevonden om lekker te niksen. Tijd voor jezelf, tijd om jezelf op te laden voor de komende week.lazy sunday

Ik heb mensen in mijn omgeving die het niet kunnen, luieren. Die moeten wat doen, want stel je voor dat je een hele dag eens niet bezig of druk bent? Weet je? Die afwas loopt echt niet weg. En afspraken heb ik de hele week, een dagje zonder mensen om mij heen vind ik ook geen probleem. Ik ben zelfgediagnoticeerd HSP’er (hoog sensitief persoon) en heb tijd nodig voor mezelf. Tijd om op adem te komen. Een dag zonder prikkels en daar gebruik ik zondag voor. Dat doe ik al jaren en als het even kan blijf ik dat nog jaren doen. Op zondag ben ik thuis te vinden in mijn Roy Donders huispak, make-uploos en haar in een verfomfaait knotje. Is het rotweer? Netflix hem lekker en doe ik tussendoor wat huishoudelijke dingetjes. Is het mooi weer? Dan lig ik op mijn balkon met een boek te genieten van de zon.

Vandaag was de perfecte Lazy Sunday. De zon scheen en de hemel was weer strak blauw en het was ongeveer 10 graden. Half Nederland springt in de auto om naar het strand te rijden en lekker uit te waaien. Omdat ik geen behoefte heb aan die drukte, zette ik 2 stoelen klaar op mijn balkon, bijzettafeltje ernaast, kussens in de stoelen, kopje thee erbij, boek erbij en mijn dekbed. Ja echt mijn dekbed. Ik heb standaard een eenpersoons dekbed op de bank liggen waar ik iedere avond lekker onder kruip. Nergens voel ik me comfortabeler dan in mijn bed. Maar een bed is om in te slapen. Dus ik creëer waar ik maar kan alternatieve bedden.

Na een uurtje lezen voel ik mijn ogen zwaar worden. Ik probeer me op mijn zij te draaien in mijn stoelen (billen in stoel 1 en benen op stoel 2). Dit gaat niet werken merk ik. En ik denk weer aan wat oma zei. Dus ik loop naar binnen en trek het dekmatras en kussen van mijn bed. Buiten vouw ik het dekmatras dubbel en leg deze pal in de zon. Ik gooi het hoofdkussen neer, pak mijn dekbed en ga liggen. Uit mijn Nude bluetooth speakertje komt skyradio en voor ik het weet droom ik langzaam weg.

Ja de meeste mensen zullen me misschien voor gek verklaren als ze me zien liggen onder mijn dekbedje midden op mijn balkon. Maar ik vind het heerlijk!! Laat ze maar denken, ik hoef me aan niemand te verantwoorden en ik doe niemand kwaad met mijn (misschien iets idiote) gedrag.

Hoe was jullie zondag? En wat doen jullie in ultiem luie buien? Of vind je het moeilijk om eens heerlijk lui te zijn? Laat het me weten!!

P.S. Doe jij al mee aan de lopende WINACTIE?!

 

Volg jij mickeytalks al? Klik op onderstaande Social media om Mickey te volgen!

Facebook

• Twitter

• Instagram

Mickey

Gespleten persoonlijkheid. Ervaringsdeskundige in disaster dates. Amateur schrijfster van misschien wel de volgende worstseller.

Leave a Reply

%d bloggers liken dit: