Lieve Mickey #2

Mickey heeft een blog gelezen van een uitgebluste moeder en vraagt zich af of iedere vrouw verandert in deze vrouw. Lees hier de brief van mickey aan sophie en Hieronder het langverwachte antwoord van sophie

Lieve Mickey,

De teleurstellende vraag over het stuk fruit heb ik in meerdere audities voor de rol van ‘misschien de potiëntiele vrouw van mijn dromen’ moeten beantwoorden. Het is vooral vermoeiend en niet origineel. Ik herken je in de omschrijving van jezelf, dit is de pure Mickey die ik ken, en waar ik dol op ben!

Die blog van die vrouw…. Het enige wat ik dacht tijdens het lezen was, OH MIJN GOD SERIOUSLY? Ik denk dat ik serieus 3 minuten van mijn leven ben kwijt geraakt aan het lezen van een paar paragraven van het meest slaapverwekkende en troosteloze blog ooit… Ze noemt zichzelf schrijfster, maar ik vind de boodschappenlijstjes die ik in de mandjes van de supermarkt vind nog boeiender om te lezen dan haar werk. Party planner… more like party pooper. Ik heb ook even naar haar bio gekeken, want ja, ik hou ook van afgeven en zeiken op mensen, en ook daar werd ik intens verdrietig van. Het enige waar ze goed in is, is slachtoffer spelen. Die vrouw moet een kuur Prozac en zichzelf in een grote zachte witte kamer opsluiten, en zich niet meer bemoeien met de buitenwereld. Ik weet niet wat ik zieliger vind, die man die in een troosteloos huwelijk zit met een vrouw die niet om hem geeft. Of het feit dat de vrouw deze treurige bekentenis naar buiten brengt en schouderklopjes en likes krijgt van de treurige selectie vrouwen om haar heen. Ik adviseer die man te kiezen voor zichzelf, en lekker op zoek gaan naar een nieuwe bierdrinkende gezellige leuke sexy vrouw.

Ik ben ook geen moeder, en ik weet ook niet hoe het in de realiteit zou gaan, maar ik beloof hier plechtig aan jou en in het openbaar, dat ik geen uitgelubberd zeikwijf ga worden, maar dat ik het vrolijke blije ei blijf, die gek is op jurkjes, rode lippenstift en wapperwimpers. Ik zou zelf zo ver gaan om minimaal 1x per maand date night in te  stellen, lekker de kids naar opa en oma, en manlief en ik opgedirkt in een leuk restaurantje te gaan eten, of lekker popcorn te eten in de bios, of op een zonnige zondagmiddag lekker in een koffietentje te zitten en rustig een tijdschrift te lezen of in uitgelubberde joggingpants op de bank met pizza doos op ons schoot, mega groot glas gin tonic erbij en om 22:00 lekker naar bed.

De enige valkuil van de hedendaagse vrouw is het idee dat alles perfect moet, zoals het hebben van:

 • een leuke man (want kennelijk moet je een man?)
 • leuke kinderen (ja meervoud ja, want eerst zeuren ze jaren om de eerste, en is de eerste er dan, is het ineens zielig dat er geen broertje of zusje is),
 • goede baan, (want ja, je moet alles uit je lijstje kunnen onderhouden)
 • goed huishouden,
 • mooi huis,
 • grote auto,
 • leuk huisdier,
 • leuke hobby’s,
 • goede vrienden,
 • uitjes,
 • nieuwe gekke dingen doen,
 • en maar door door door door

De opgelegde verwachtingen van haar omgeving drukt op de moderne vrouw en maakt haar knettergek. Ik denk dat iedere moderne vrouw een cursusje Let it go moet gaan doen. Uiteraard in te vullen met eigen ingevingen, maar ik zou zeggen trek een  hysterische glitterjurk aan, met of zonder kind who cares, maak van je huis een puinzooi, eet vers gemaakt koekjesdeeg uit de kom en zing Let it go uit volle borst. Scheelt een hele hoop dure sessies bij een psycholoog of coach.

En Mickey, mocht je na het krijgen van je eerste kindje omslaan van de volle fruitmand naar een verschrompeld zielig druifje, ben ik er om je van die bank te trekken, je door elkaar te schudden, je vol te gieten met wijn, rode lippenstift op te smeren en je in een jurkje persen en je op date te sturen met je man. Niemand vindt verschrompelde druifjes gezellig, dus bij dat groepje wil je niet horen. Wij maken ons eigen groepje wel, de opstandige vrouwen die zichzelf op nummer 1 zetten. Honey I’ve got your back!

XOXO Sophie

Sophie

Beste vriendin van Mickey. Cola en suikerverslaafd. Evaringsdeskundige op het gebied van datingapps.

Leave a Reply

%d bloggers liken dit: