Lieve Sophie # 1

Lieve Sophie,

Ken je die aflevering van Sex & the City waarbij Carrie al haar vriendinnen die getrouwd zijn en kinderen hebben zat is? Nou ja het gaat geloof ik over schoenen. Ze raakt haar geliefde Manolo Blanics kwijt op een kinderfeestje. Iemand heeft per ongeluk haar schoenen meegenomen toen ze ze uit moest doen. Ze gaat terug naar haar vriendin en die biedt aan ze te vergoeden. Als Carrie vervolgens zegt “ze kostte $485,-” vindt die vriendin dat belachelijk. Want hallo?! Zoveel geef je toch niet uit aan schoenen? Zeker niet als je wel wat belangrijkers in je leven hebt: kinderen.

Vervolgens komt Carrie tot de conclusie dat ze een belachelijk bedrag heeft uitgegeven aan diezelfde vriendin. Namelijk een huwelijks cadeau, babyshowercadeaus en vergeet de verjaardagen van die kleine mormels niet. En precies daar wil ik het nu even over hebben.

Want als single vrouw ga ik al deze feestjes zelf ook af: housewarmings, babyshowers, kraambezoeken, huwelijken, eventuele vrijgezellenfeestjes, verjaardagen van de kinderen, noem het maar op. Ik geef per jaar een fortuin uit aan al deze feestjes. En dat doe ik natuurlijk met liefde want ik hou van mijn vrienden. Je moet ook niet iets geven en er iets voor terug verwachten want dan is het geen geven meer. Toch?

Maar opeens kreeg ik een soort schok door me heen toen ik van Joop en Marjan een envelopje voor mijn verjaardag kreeg met 10 Euro er in. Ik had aan iedereen geld gevraagd voor de nieuwe vloer die graag wilde en waar ik hard voor moet sparen. Tien f*cking EURO?!

Je moet weten dan Joop en Marjan de afgelopen 5 jaar 3 x verhuist zijn  en 2 kinderen hebben gebaard. En ik heb ze  kaartjes gestuurd en ben iedere housewarming langs geweest en ik kwam op kraambezoek en als de kindertjes jarig zijn kom ik ook langs en natuurlijk ook als Joop en Marjan jarig zijn. En geloof mij, zelden is het cadeau minder dan 15 euro.

En als zij nou de enige waren, dan kan je je schouders ophalen en denken ach ik zit anders in elkaar. Maar sommige komen niet eens opdagen op je verjaardag, want ja geen oppas of te druk (ik verjaar tenslotte in de kerstperiode). En dan kan je een cadeautje helemaal vergeten.

En ik wil niet ondankbaar klinken hoor want ik ben enorm verwend op mijn verjaardag en ik ben zeker niks te kort gekomen.

Maar wat als ik nou 1 jaar lang dat geld van cadeautjes aan anderen in mijn eigen zak houd? Zeker dat ik die vloer eerder had kunnen leggen….

Wat vind jij daar nou van Sooph? Stel ik me aan en ben ik weer een zeikwijf op niks af? Of moet ik de proef eens op de som nemen?

XoXo Mickey

Voor de liefhebber, bijgaand het clipje van SATC

Volgende week het antwoord van Sophie

Mickey

Gespleten persoonlijkheid. Ervaringsdeskundige in disaster dates. Amateur schrijfster van misschien wel de volgende worstseller.

Leave a Reply

%d bloggers liken dit: