Lieve Sophie #2

Lieve Sophie,

Ken je die vraag: “Als je jezelf met een stuk fruit zou moeten vergelijken, welke ben je dan en waarom?” Dat vind ik zo’n suffe vraag. Soms krijg je dat soort vragen op datingsites. Ik zal je vertellen wie ik ben: ik ben de hele fucking fruitmand. Net zoals de vraag, beschrijf jezelf eens in 5 woorden. Vijf woorden?! Wie kan zichzelf nou beschrijven in vijf woorden?! Alsof ik daar in samen te vatten ben! Alsof we allemaal hele simpele wezens zijn die je makkelijk in een hokje kan duwen.

Ik ben iemand die soms keihard kan lachen om helemaal niks. Soms kan ik ook keihard janken om helemaal niks. Soms ben ik op en top vrouw en paradeer ik rond in een jurk op hoge hakken. Soms zit ik op de bank met een lelijke pyamabroek en vlekken op mijn trui. Soms heb ik zin in seks en soms niet. Soms ben ik zo gek als een deur en soms ben ik heel serieus. Soms kook ik een 5 sterren maaltijd en soms duw ik 3 dagen achter elkaar een diepvriespizza in de oven. Ik ben een (klein) dochter, een werknemer, een Nederlander, een Europeaan, een wereldburg, een vrouw, een vriendin, een kattenbaasje. Ik ben creatief, op zijn tijd sportief, ik hou van mensen, schrijven, netflixen, reizen, borrelen en zo kan ik nog wel uren doorgaan. En als ik ooit iemand vind die besluit de rest van zijn leven met mij te delen heeft hij te maken met al deze facetten.

Nu denk je misschien, mens waar maak je je toch zo druk om? Nou ik zal het je vertellen. Ik las laatst een artikel op internet van een vrouw die een excuusbrief schreef aan haar man. Je kan hem hier vinden:

http://www.parent.co/dear-husband-im-not-the-person-you-married/

En ik ben pisnijdig op die vrouw. Want sinds ze kinderen heeft is ze namelijk veranderd van een complete fruitmand in een zielig druifje. Althans ze biedt haar excuses aan voor het feit dat ze nu niet meer de gezellig bierdrinkende sexy vrouw is waar hij 11 jaar geleden verliefd op werd.

Nou lekker voor die man denk ik dan. Dus als je moeder bent, dan definieer je jezelf alleen nog maar zo? Dan ben je niet meer een leuke sexy vrouw voor je man? Kijk ik snap dat als je 5 nachten niet geslapen hebt en alleen maar poepluiers aan het verschonen bent en gemiddeld 2x per dag ondergekotst wordt dat je je misschien even niet zo sexy voelt. Maar ben je alleen nog maar moeder? Kan je het niet meer opbrengen om soms jezelf in lingerie te hijsen? Ik weet het natuurlijk niet want ik ben geen moeder. Dus misschien is mijn oordeel te streng.

Ik quote: ” I am not the person you married 11 years ago. I have changed and evolved into a wife, mother, friend, and keeper of all schedules. I am a party planner and a personal shopper. I am a chef specializing in chicken nuggets and pasta. I am a housekeeper who can’t keep a house. I am the cheerleader and the librarian. I am the night and the day nurse.”

Of zoals ik het vertaal: “ik ben alles voor iedereen, maar niks voor mezelf.”

Is dit de valkuil van de hedendaagse vrouw? Of moet ik me er bij neerleggen, dat als ik kinderen wil mijn leven er gewoon uitziet zoals deze mevrouw beschrijft. En dat ik de rest van mijn persoonlijkheid gewoon maar in de kast moet leggen totdat de kinderen de deur uit zijn?

Wat vind jij nou Soof? Want een hoop van mijn vriendinnen zijn zich aan het voortplanten. Ik ben bang dat zij straks een gezellig trosje druiven vormen en ik niet bij het clubje hoor, omdat ik niet weet hoe het is om moeder te zijn.

XoXo Mickey

Lees volgende week het antwoord van sophie

Mickey

Gespleten persoonlijkheid. Ervaringsdeskundige in disaster dates. Amateur schrijfster van misschien wel de volgende worstseller.

Leave a Reply

%d bloggers liken dit: