Mickey over Bloggen

Follow my blog with Bloglovin

Ik ben nu een aantal maanden onderweg als blogger en krijg er steeds meer routine in. Een blog schrijven is onderdeel van mijn leven geworden, ik plan er tijd voor in, ik ga er voor zitten. Soms met bloed zweet en tranen en soms komt het helemaal vanzelf. Laten we voorop stellen, ik schrijf voor mezelf omdat ik het leuk vind, omdat ik denk dat ik het kan, omdat het therapeutisch voor me werkt, omdat het me plezier geeft. Maar laten we eerlijk zijn. Het is leuk als mensen het lezen en het is helemaal leuk als mensen het leuk vinden.

En natuurlijk kom je altijd mensen tegen die het niet leuk vinden of het niet begrijpen. Laatst nog zei iemand tegen me “ik heb een stukje van je gelezen, maar het pakte me niet hoor. Dus ik ga je ook niet liken op Facebook want dat vind ik hypocriet.” Tja dat mag natuurlijk. Maar dan zeg ik in het vervolg ook niet meer wat een leuke en lieve hond je hebt, want ik vind het een lelijke rothond en ik wil niet hypocriet zijn……. Dat wilde ik eigenlijk terug zeggen. Maar dat deed ik natuurlijk niet, zoiets zou ik nooit zeggen. Schrijven daarentegen kan ik het wel, als Mickey.mickey over bloggen

En negatieve publiciteit blijkt de beste! Kijk naar de lieve reactie van Suzanne. Suzanne begreep niet waarom ik flirts aan BN’ers schrijf, ze vond me in en in triest. En eerst was ik boos op Suus, maar inmiddels ben ik haar erg dankbaar want ik heb nog nooit zoveel bezoekers op mijn site gehad die het stuk nu ook wilde lezen!

Als je als blogger meer lezers wil bereiken moet jezelf ook blogs gaan lezen. Dat is de tip die ik van verschillende hoeken kreeg. Dus ik ben in de wereld van de bloggers gedoken. ik heb me aangemeld bij verschillende blog-groepen op facebook, heb me aangemeld bij de 100-beste-bloggers en ben om me heen gaan kijken. Hoe doen andere dat nou, bloggen?

Wat me opvalt is dat er zóveel blogs zijn over make-up, fashion, mama’s, sporten, food, nog meer fashion, nog meer make-up en vaak allemaal blogs van meiden die de 25 nog aan moeten tikken. En zij hebben duizenden volgers! Ik zal wel een vreemde eend zijn tussen al deze blogsters, maar dat maakt het misschien bijzonder. Ik sta er dagelijks versteld van dat er zoveel lezers zijn die willen weten wat een random iemand van een kleur lippenstift vindt. Of wat ze gekocht hebben bij de action een andere winkel. Ik vraag het me echt af, want mij kan het niet interesseren. En o ja wat ik ook heeeeeeel vaak voorbij zie komen zijn lijstjes! Daar doe ik eigenlijk ook niet aan. Of foto blogs waarbij meiden heel veel foto’s posten en heel weinig tikken.

Misschien maak ik het mezelf wel te moeilijk door altijd een stuk te willen schrijven met een bepaald aantal alinea’s en zogenaamd hilarische content. Misschien is een klein stukje van 2 of 3 alinea’s ook wel eens goed….. Maar dat is bij deze alweer mislukt 🙂 🙂

Maar er zijn wel andere blogs die ik erg leuk vind en omdat mensen blijkbaar gek zijn op lijstjes, hierbij mijn lijstje van blogs die ik graag lees en met mijn lezers wil delen:

www.merelsflow.nl (dit is een vriendin van mij dus ik ben wellicht bevooroordeeld)

www.ankeschrijfthetneer.com (anke heeft een fantastische schrijfstijl)

http://dobeglobe.com (ik ben verslaafd aan de verhalen over haar buurjongen)

Wat is jouw favoriete blog? En waar zou ik volgens jou over moeten schrijven? Meer of minder lijstjes? Meer of meer foto’s? Laat het me weten!

O!! En voor ik het vergeet, mocht je mijn blog leuk vinden, laat het me dan weten door me te volgen op Facebook, Twitter of Instagram!

Mickey

Gespleten persoonlijkheid. Ervaringsdeskundige in disaster dates. Amateur schrijfster van misschien wel de volgende worstseller.

1 Comment

  • Merel
    2 augustus 2015 14:34

    Ik geniet iedere keer weer van je heerlijke verhalen, Mick! Voor mij ben je een van mijn favoriete bloggers, en misschien zijn we dan een beetje bevooroordeeld, who cares! Als we over 50 jaar achter de geraniums zitten kunnen we mooi terugkijken op wat je als blogger verzameld hebt aan smeuïge romances en flirts om te gieren. Maar tot die tijd geniet ik van jouw blog!

Leave a Reply

%d bloggers liken dit: