Milaan

Ben je nog nooit in Milaan geweest? Dan moet je dat zeker eens doen! Milaan staat natuurlijk bekend als mode stad en shop walhalla voor de jet setters. Ik ben er afgelopen zomer achter gekomen dat Milaan meer te bieden heeft.

Samen met Sophie plande ik een trip naar Italie. Het plan: Toscane. Wij met zijn tweeën in een fiat 500 door het prachtige landschap van Toscane cruisen. Er was alleen een probleem. We wilde het een budget vakantie houden en de vluchten op de luchthavens binnen Toscane waren nogal prijzig. Ik reis veel met Easyjet en zag dat de vluchten naar Milaan veel goedkoper waren. Dus vlogen we op Milaan en zouden we met de trein verder reizen. Maar als je dan toch in Milaan bent, kan je er net zo goed een paar dagen rond wandelen toch?

Vervoer
Milaan heeft een fantastisch metro stelsel waardoor je nooit ver hoeft te lopen. Wees dus niet bang als je B&B of hotel niet direct in het centrum zit. Het is allemaal prima te doen met de metro. Ben je er een paar dagen? Koop dan ook een ticket voor een paar dagen (volgens mij heb je tickets voor 1, 3 of 5 dagen) en je kan onbeperkt gebruik maken van de metro.

Shoppen
Milaan staat er bekend om dat je er goed kan shoppen. En twee meiden samen op vakantie… tja die shoppen graag! Wat blijkt? Milaan is niet alleen voor de rich bitches van deze tijd. Ook met een beperkter budget kan je helemaal los! Ik als fashion/beauty nitwit ontdekte bijvoorbeeld Kiko Milano. Een make-up merk uit je raadt het al…. Milaan. En dus hebben zij veel shops in Milaan. Sophie en ik zijn naar binnen gegaan en niet zonder lege handen vertrokken. Niet alleen hebben ze er heel mooie make-up, het is ook nog eens heel betaalbaar. En wat blijkt? Ze zitten ook gewoon in Nederland! Ik zag er gister een op het centraal station in Amsterdam. Een andere winkel waar wij heel erg enthousiast van werden was Stradivarius. Een kledingwinkel met hele mooie en wederom betaalbare kleding! Sophie heeft er een prachtige winterjas gescoord voor slechts €60,- en ik een mooi vestje en een heerlijk warme sjaal voor deze winter. Ik heb even research gedaan en Stradivarius heeft ook een Nederlandse webshop! Helaas nog geen winkels hier in Nederland. Ik ga hier zeker nog eens wat bestellen

De Dom van MilaanMilaan
Tijdens onze shopsessie liepen we eigenlijk toevallig tegen de Dom van Milaan aan. In een woord wauw! Dit is echt een imposant bouwwerk dat je gezien moet hebben. We zijn niet naar binnen geweest, dus daar kan ik helaas niks over vertelllen. Wanneer ik weer eens in Milaan ben, staat dat nog op mijn lijstje.

Wandelen
Wist je dat je ook heerlijk kunt wandelen in Milaan? Ze hebben prachtige stadsparken (Giardini Pubblici Indro Montanelli en Parco Sempione) waar je even lekker uit de drukte kan ontsnappen. Er zijn genoeg bankjes om even heerlijk een boekje te lezen terwijl de locals voorbij joggen of een rondje doen met hond of kinderwagen.

Eten
In Italie kun je heerlijk eten, dat weten we allemaal. Maar om als toerist het juiste restaurant te vinden is nog wel eens een uitdaging. Wij kregen een tip van een local die ik graag met jullie deel. Als je in Milaan bent, ga dan eten bij ristorante Maruzzella op het piazza Oberdan. Wel even reserveren, want anders bestaat de kans dat het vol is!

Grachtjes
Milaan heeft 3 grachten en daar zijn ze erg trots op. En nu hoor ik je denken: Nou en?! Maar ga er toch maar even kijken! Aan deze grachtjes zitten namelijk ontelbare gezellige restaurantjes en barretjes waar je ’s avonds heerlijk kan zitten. De locals komen er zelf ook erg graag. Waar? Neem de metro naar Porta Genova en loop met de stroom mee. Niet te missen en echt een aanrader!

Milaan is niet mega groot dus een weekendje is lang genoeg! En heb je niet alles gezien? Dan heb je nog een goede reden om terug te gaan…

Volg jij mickeytalks al? Klik op onderstaande Social media om Mickey te volgen!

Facebook
• Twitter
• Instagram

Mickey

Gespleten persoonlijkheid. Ervaringsdeskundige in disaster dates. Amateur schrijfster van misschien wel de volgende worstseller.

Leave a Reply

%d bloggers liken dit: