Ode aan Sophie

Ik noem haar wel eens in mijn blogs, Sophie, mijn beste vriendinnetje. Ik denk dat er niemand is met wie ik zoveel verschil. Tegenwoordig heeft ze een heel lief vriendje maar ongeveer een jaar terug stond ik regelmatig tegen mijn telefoon te schreeuwen: ‘Nee, doe het niet!’  en dan was de kans groot dat ik net een appje van Sophie had gehad met een screenshot van een appje aan haar nieuwste vlam. Had ik al verteld dat ik soms helemaal niks van haar begrijp?

Sophie is iemand die altijd voor 100% emotioneel open staat. Als ik een verhaal vertel over iemand die ze niet kent die wat zieligs heeft meegemaakt staat ze met waterige ogen tegenover me. Ze kan trouwens  overal om huilen, ook als er iets heel leuks gebeurd, dan huilt ze omdat ze het zo mooi of leuk vindt. Ja hoor gewoon waar mensen bij zijn. Ik huil liever niet bij andere mensen, dat beperk ik tot het absolute minimum…

Ze is ook nog eens de meest onzekere mens die ik ooit heb ontmoet maar wel met een mega tegenstrijdigheid. Wat me ook weer tot waanzin drijft. Bijvoorbeeld: Sophie heeft een nieuwe baan. Met trots vertelde ze me dat ze haar eerste opdracht al had binnengesleept en dat ze al een paar dikke vette complimenten te pakken had. Dan krijg ik vervolgens  een berichtje dat ze heel voorzichtig aan haar manager had gevraagd of ze haar proeftijd was doorgekomen. De manager bevestigde dit natuurlijk. Ik wil weer schreeuwen naar mijn mobiel: JAAAAAA DUHHH WAT DACHT JIJ DAN?! JE BENT FUCKING GOED!! DAT ZEI JE VORIGE WEEK ZELF NOG!! Maar ik bedenk me en zucht een keer. Dit is Sophie gewoon.

Ze is ook altijd met zichzelf in conclaaf over alles! Alles wordt tot in detail bedacht, vooruitbedacht, alle scenario’s worden in haar hoofd afgespeeld. Als zij ’s morgens wakker wordt staat ze AAN zoals ze zelf zegt. En dan begint het: wat moet ze vandaag allemaal doen, hoe gaat ze dat doen, op welk moment kan ze dat het beste doen, hoe zorgt ze ervoor dat alles in de dag past zodat wel alles gedaan kan worden, ze niemand teleurstelt, dat ze het meest efficiënt bezig is, dat ze niks mist etc etc. Ik houd ook van plannen, begrijp me niet verkeerd. Maar je hebt plannen en je hebt Sophie.

Maar als ik in de put zit en weer even moet uithuilen over mijn laatste liefdes disasters, dan staat ze altijd voor me klaar met lieve woorden en een knuffel. En juist omdat onze kijk op de wereld mega verschillend is vullen we elkaar aan en is onze vriendschap mij enorm dierbaar.

De laatste tijd steekt Sophie niet zo lekker in haar vel en werkt ze er heel hard aan om alles weer op de rit te krijgen. En dat is niet altijd makkelijk en dat gaat een beetje met vallen en opstaan. Maar via deze weg wil ik even laten weten dat ze een top wijf is met al haar eigenaardigheden en dat dat haar zo leuk, grappig en interessant maakt. En dat ik me mijn leven niet meer kan indenken zonder af en toe gefrustreerd naar mijn telefoon te schreeuwen.

Sophie I.LUV.YOU.

Volg jij mickeytalks al? Klik op onderstaande Social media om Mickey te volgen!

Facebook

• Twitter

• Instagram

Mickey

Gespleten persoonlijkheid. Ervaringsdeskundige in disaster dates. Amateur schrijfster van misschien wel de volgende worstseller.

Leave a Reply

%d bloggers liken dit: