Rot op #5 – de sauna editie

Ja hier is hier weer!! De tegenhanger van alle happyblogs en happymoments! Mijn eigen afzeik blog! En deze keer wederom een speciale editie. Sophie en ik zijn dit weekend heerlijk wezen ontspannen in de Zwaluwhoeve en je gelooft gewoon niet hoeveel mensen wij tegen zijn gekomen die dus niet helemaal lekker zen zijn. Sophie en ik gaan naar de sauna om even heerlijk bij te komen van zoals Sophie het noemt “de leven”. Maar potverdee zeg dat is niet makkelijk met zoveel chagrijnige mensen om je heen.

Bij de receptie.

Na een reis van ongeveer een uur gezellig bijkletsen met de nieuwste nummers van Beyoncé op de achtergrond komen we aan in Hierden. Goed voorbereid als ik altijd ben pak ik mijn entreebewijzen en mijn reserveringsbevestiging en Sophie en ik wachtten netjes onze beurt af. Naast ons staat een mevrouw die al geholpen wordt. Deze mevrouw is iets minder goed voorbereid. Ze geeft een briefje aan de receptioniste. De receptioniste vraagt vriendelijk of ze ook haar entreebewijzen meeheeft. De mevrouw in kwestie begint direct te tieren dat het enige is dat ze heeft gehad en als ze wat anders mee had moeten nemen dat dat duidelijker omschreven had moeten zijn. De receptioniste legde de mevrouw vriendelijk uit dat ze als ze even het mailtje erbij zocht op haar telefoon ze gewoon naar binnen kon. De mevrouw bleef maar herhalen hoe dom en stom ze het allemaal wel niet vond. De receptioniste inmiddels iets minder vriendelijk zei: “mevrouw wij ontvangen duizenden gasten en dit gaat bijna nooit mis, we willen u heel graag helpen als u dat mailtje er even bij zoekt.” De mevrouw zuchtte en steunde en trok een chagrijnig gezicht.  En hier wordt ik dan weer vreselijk chagrijnig van. Want allejezus mens het is allemaal niet zo moeilijk en als het niet lukt zijn er vriendelijke mensen om je te helpen. Dus rot op met je chagrijnige bek en je ongeorganiseerde zooi, je verpest mijn yin yang zen shizzle.

Zonnebankje boeken

Na een tijdje rondlopen in ons nakie en lekker gezweet te hebben in verschillende sauna’s besluiten Sophie en ik dat we graag een paar minuten onder de zonnebank bij willen boeken. We lopen terug naar de receptie en gaan weer in de rij staan. Rechts naast me staat een jongen klaar om zijn dag in de sauna te beginnen. Hij was duidelijk nog niet zen want hij stond al te zuchten dat het allemaal niet snel genoeg ging. Maar ja dat was niet zo gek want hij stond helemaal niet in  de rij, hij stond tussen 2 rijen in. Dus wij zijn bijna aan de beurt en die gozert loopt voor ons langs. Ja, zegt ie,ik sta hier al een tijdje, of hebben jullie soms een korte vraag? Dus ik zeg tegen hem, goh ga je gang joh. Ik heb de tijd, ik ben hier om te relaxen. Ja zegt ie, ik ook en ik wil er zo snel mogelijk mee beginnen. Nou ja hij ging dus voor. En gelukkig was ik geheel in zen modus en heb er verder niks van gezegd. Maar GVD wat een vreselijke eikel! Als je niet eens 3 minuutjes kan wachten tot je aan de beurt ben of te stom bent om in een rij te gaan staan blijf dan lekker thuis. Rot op.

De muzieksauna

Als je denkt dat dit alles was in de rij bij de receptie dan heb je het mis. Nog voordat dat achterlijke joch voordrong dook een dame in badjas richting de receptioniste. De muziek in de muzieksauna deed het niet was haar klacht. Ze had het ook al aan de man bij de horeca doorgegeven maar er was nog steeds niks aangedaan. Of ze niet een briefje op konden hangen dat de muziek het niet deed. Sjezus mens, seriously?! Jij komt hier dus om lekker te ontspannen en dan ga je vervolgens zeiken dat de muziek het niet doet in de muzieksauna tegen iedereen die het horen wil?! Zing zelf een liedje, of ga lekker in een andere sauna zitten, of nee beter: rot gewoon op.

De smoothie

Nadat we onze reservering voor de zonnebank achter de rug hadden besloten we dat het tijd was voor een drankje, dus we gaan lekker zitten en bekijken de kaart. Ik wil een bosbessen bramen smoothie en Sophie wil een jus d’orange mix met bosbessen en bramen. De serveerster komt onze bestelling opnemen dus ik geef door wat ik wil hebben. Zegt ze: wil je met of zonder jus d’orange? Ik: ik wil de smoothie die op de kaart staat. Serveerster: ja, met of zonder jus d’orange. Sophie: nee ik wil de jus d’orange mix en Mickey wil de smoothie. Serveerster inmiddels chagrijnig: dus zonder jus d’orange? Van dit soort mensen word ik dus ongelofelijk moe. Maar goed ik was enorm zen aan het zijn dus ik eindig deze zinloze discussie met: ja doe maar zonder jus d’orange. Maar even dus he, nu we weer een paar dagen verder zijn en de zen is uitgewerkt. BEN JE DOM OFZO? DOE MIJ DIE SMOOTHIE!! EN  DOE NIET CHAGRIJNIG TEGEN ME! Ik kan er ook niks aan doen dat je de hele dag naar lelijke naakte mensen moet kijken en daardoor niet meer het verschil weet tussen een smoothie en een jus d’orange mixje. Rot op.

Voorderest was het heerlijk hoor zo’n dagje wellness, vraag maar aan Sophie, zij heeft vast een briefje in haar Lucky Jar gedaan 😉

Volg jij mickeytalks al? Klik op onderstaande Social media om Mickey te volgen!

Facebook

• Twitter

• Instagram

Mickey

Gespleten persoonlijkheid. Ervaringsdeskundige in disaster dates. Amateur schrijfster van misschien wel de volgende worstseller.

1 Comment

  • Sophie
    2 mei 2016 12:48

    Ja 🙂 lucky jar is gevuld met briefje vol met bitterballen, mensen kijken, appeltjes barrel sauna momenten en die ene nieuwe sproet van het zonnebank avontuur!

Leave a Reply

%d bloggers liken dit: