Rot op met je Soulmate

Ik heb het altijd goed kunnen vinden met mannen. Misschien wel beter dan met vrouwen. Jaren terug zeiden sommige vrienden het al eens: Mickey, jij bent anders dan andere meiden. Ik was die chick waarmee ze konden praten maar ook mee naar de kroeg konden. Ik moest lachen om de mannenhumor en was al snel, “one of the guys” zonder me dan ook meteen als een vent te gedragen. Dansen, gek doen, lachen, drinken, ik deed het allemaal met de guys. Ik had vroeger ook maar weinig vriendinnen, dat kwam later pas. Daarnaast heb ik vanaf mijn 8ste op karate gezeten; doen ook niet veel meiden. Mijn vriendengroep bestond rond mijn 16de voornamelijk uit jongens. soulmateTijdens mijn studie kon ik het ook beter vinden met de mannen. Helaas zaten in mijn klas maar 5 jongens, maar daar was ik dan ook vaak bij te vinden. Afstuderen deed ik in een studentenonderneming met je raadt het al: alleen maar jongens. Toen ik voor het eerst zonder mijn ouders op vakantie ging, ging ik op vakantie met 3 jongens. Ook nu en in het zakelijk leven kan ik het goed vinden met de mannen, ik werk notabene bij een bedrijf waar 75 procent van de werknemers man is.

Of ik ze nu dan beter begrijp? Nee ik begrijp ze nog steeds voor geen meter. Laat me je het volgende voorbeeld geven:

Er zijn inmiddels 2 mannen geweest die mij hun soulmate noemden. Ik was de meest bijzondere vrouw die ze ooit hadden leren kennen. De connectie die ze met mij voelden, hadden ze nog nooooooit bij iemand anders gevoeld. Met mij konden ze alles maar dan ook alles delen! Behalve zichzelf, want alletwee kozen ze voor een andere vrouw voor hun happily ever after.

Het woord soulmate is niet zomaar een woord waarmee je een beetje rondstrooit in mijn optiek. Maar het kan natuurlijk zijn dat de mannen in kwestie en ik er verschillende definities er op nahouden. Dus ik ben even gaan googlen en onderstaande definitie is toch wel degene die met die van mij overeen komt:

A person with whom you have an immediate connection the moment you meet — a connection so strong that you are drawn to them in a way you have never experienced before. As this connection develops over time, you experience a love so deep, strong and complex, that you begin to doubt that you have ever truly loved anyone prior. Your soulmate understands and connects with you in every way and on every level, which brings a sense of peace, calmness and happiness when you are around them. And when you are not around them, you are all that much more aware of the harshness of life, and how bonding with another person in this way is the most significant and satisfying thing you will experience in your lifetime. You are also all that much aware of the beauty in life, because you have been given a great gift and will always be thankful.*

De definitie van de man kan net zo goed zijn: iemand met wie ik mijn diepste gevoelens deel, bijzonder en aantrekkelijk vind maar net niet leuk genoeg om de rest van mijn leven mee te delen.

Tijdens mijn onderzoek naar de definitie van soulmate kwam ik een interessant artikel van een psychologe tegen waarin zij het verschil duidelijk probeert te maken tussen een soulmate en de zogenaamde “life partner”. Zij stelt eigenlijk dat mensen “settelen voor een life partner” met misschien wel heel legitieme redenen. Maar toch, settelen… Benieuwd naar het artikel? Lees het hier

Op basis van haar artikel moet ik geloven dat de mannen die mij hun soulmate noemden, blijkbaar meer zagen in een leven met een life partner. Ik weiger eigenlijk de settelen voor minder dan mijn soulmate. Ze zijn wellicht schaars maar ik moet blijven geloven dat er een voor me tussen zit.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat ik te veel “the notebook” heb gekeken en dat mijn beeld van de liefde enigszins verstoord is.

Maar toch even voor de zekerheid:

Dear future soulmate,

Als je me ooit zo noemt maar vervolgens besluit je leven te delen met een andere vrouw, houd dan gewoon je bek. Ga lekker naar een psycholoog om dingen mee te delen. Bewaar die bijzondere connectie voor de vrouw met wie je oud wilt worden. Rot lekker op.

XoXo Mickey

*http://nl.urbandictionary.com/define.php?term=soulmate&defid=1952894

Volg jij mickeytalks al? Klik op onderstaande Social media om Mickey te volgen!

Facebook

• Twitter

• Instagram

Mickey

Gespleten persoonlijkheid. Ervaringsdeskundige in disaster dates. Amateur schrijfster van misschien wel de volgende worstseller.

1 Comment

  • kiko
    16 februari 2016 20:00

    Helemaal met de laatste alinea eens Mickey. Ben van mening dat deze persoon/personen nog heel wat te leren en te overwinnen hebben. En niet zo dom moeten zijn om soulmate te laten vallen. Had ook een ander woord kunnen gebruiken die duidelijk genoeg is om aan te geven dat hij jou heeeeel leuk vindt

Leave a Reply

%d bloggers liken dit: