Speeddaten (1)

Dit stond echt op mijn try-before-you-die-lijstje. Speeddaten!! Dus ik heb mijn posse opgetrommeld en samen met Sophie en Jessie heb ik ons opgegeven voor een speeddate sessie in onze hoofdstad. Het gaat allemaal heel makkelijk, je schrijft je in via www.speeddaten.nl en kiest een locatie en tijd. En voor je het weet is het zover!

Dus daar gingen we met zijn drieën, op naar Amsterdam. Ben je ooit wel eens op stap geweest met 2 vrouwen die van zichzelf al redelijk hyper zijn, maar die nu nerveus zijn? Dus ik was op stap met hysterisch en hysterischer. En to be fair, ik zat ook niet zonder zenuwen. Want oké de rondes duren maar 3 minuten maar ik stelde me zo voor dat alleen de mensen die echt nooit het daglicht zien, stripboeken verzamelen en de hele dag starwars kijken, naar een speeddate zouden gaan. Maar aan de andere kant wij waren met 3 leuke meiden, er was niks met ons dus waarom zouden er geen leuke mannen zijn…..toch?

speeddaten (1)

“Dit was als ijsbreker bedoelt: “Mag mijn sleutel in jouw slotje?” “

 

 

We kwamen binnen en we deden wat vrouwen doen, scan de concurrentie en spot de leukerds. De concurrentie was moordend, er waren eigenlijk alleen maar leuke vrouwen binnen! En voor ik het wist stonden we met een stuk of 10 andere nerveuze vrouwen te kletsen. Topic? De geringe hoeveelheid leuke mannen. We maakten al snel een deal, mocht het niks worden hier, dan zouden we nummers met elkaar uitwisselen en met zijn allen naar de kroeg gaan. Hielden we er in ieder geval nog een paar leuke vriendinnen aan over.

Sophie en ik zaten naast elkaar, Jessie zat in een andere groep. We namen plaats achter ons tafeltje en wachtten op de bel. De eerste jongen die tegenover me kwam zitten was het type zoals hierboven beschreven. Hij deed voor de derde keer mee en had nog nooit een match gehad….. Tja het leek een lieverd maar hij had de sexappeal van een theezakje. Dus toen na 3 minuten de bel ging zette ik een kruisje bij ‘Nee’. Zo kwamen er nog een paar van dit soort pareltjes voorbij.

Na de pauze, Sophie en ik waren inmiddels al behoorlijk melig geworden van de mannen die voorbij waren gekomen, kwam er een knappe, lange(!) man aan mijn tafeltje zitten. En de drie minuten waren voor het eerst te kort! We hebben zo hard gelachen samen. Misschien zou dit toch nog een leuke avond worden. Na 20 speeddates was de score als volgt: 16 x nee en 4 x ja. Dus 4 leuke jongens! Geen slechte score toch? Na het speeddaten begon de singleborrel. Alle vrouwen kregen een slotje om hun nek en alle mannen een sleuteltje. Dit was als ijsbreker bedoelt: “Mag mijn sleutel in jouw slotje?” Ik spotte Lang&Knap aan de ander kant van de bar en wenkte hem. Vroeg hem of hij mijn slotje wilde proberen en warempel, hij kreeg hem gelijk open. Ik heb snel het slotje afgedaan zodat ik niet nog 10x de vraag zou krijgen. We hebben samen een heel tijdje staan kletsen, dit was een leuke jongen!

We werden door een van de medewerkers van speeddate.nl gevraagd of we mee wilden doen om een prijs te winnen. De bedoeling? We moesten onze namen samen op een briefje schrijven en in een grote pot doen. Later op de avond zouden zij een kaartje trekken. Drie keer raden wie wonnen! Juist ja Lang&Knap en ik! We wonnen samen een fles prosecco met 2 glazen!!

Dit leek wel voorbestemd! Ook zo benieuwd hoe dit afloopt? Volgende week meer………………

Mickey

Gespleten persoonlijkheid. Ervaringsdeskundige in disaster dates. Amateur schrijfster van misschien wel de volgende worstseller.

3 Comments

 • Rosalinde
  20 augustus 2015 12:37

  Zelf heb ik nog nooit meegedaan aan een speeddate, nu is het ook niet echt nodig aangezien ik bijna 1 jaar en 7 maanden een relatie heb. Waar ik erg om moest lachen in je artikel is de zin ‘Tja het leek een lieverd maar hij had de sexappeal van een theezakje’ , werkelijk geweldig haha! Ik ben zeker benieuwd naar hoe dit afloopt 🙂 .

 • Merel
  20 augustus 2015 14:30

  Heerlijk weer hoe je deze ervaring omschrijft. Kan niet wachten tot deel 2! X

 • Mickey
  20 augustus 2015 15:05

  Dank je wel Rosalinde en Merel!!

Leave a Reply

%d bloggers liken dit: