Speeddaten deel 2

Dus Lang&Knap en ik gingen goed! Gezellig kletsen, gezellig borrelen…. En toen kwam de vrouwelijke versie van Lang&Knap bij ons staan kletsen. Ze was duidelijk geïnteresseerd in mijn Lang&Knap en de rest van de avond bleven ze bij elkaar staan. Ze zagen me letterlijk niet meer staan. Misschien was het allemaal toch niet zo voorbestemd…

Sophie, Jessie en ik hielden het voor gezien en gingen gierend van het lachen er vandoor. Want wat hebben wij gigantisch gelachen die avond zeg. We hebben de meest vreemde figuren voorbij zien komen. En eerlijk is eerlijk, er zaten echt een paar leuke mannen tussen hoor! Zelfs Jessie die echt niet makkelijk onder de indruk is van iemand leek een leuke match te hebben. Dus twijfel je een keer om te gaan speeddaten? Gewoon doen! Neem een vriendin mee, giet wat wijn naar binnen en ik beloof je, je hebt echt een top avond.

” Dus twijfel je een keer om te gaan speeddaten? Gewoon doen! Neem een vriendin mee, giet wat wijn naar binnen en ik beloof je, je hebt echt een top avond.”

Dus hoe werkt het verder dat speeddaten? De dag na de speeddate ontvang je een mailtje met het emailadres van je matches. Dus alleen wanneer beide partijen ja hebben aangekruist krijg je elkaars emailadres. Ik had 4 emailadressen gescoord. En zoals je weet houd ik van het jagende type. Echter in het geval van Lang&Knap wilde ik het lot toch een handje helpen. Hij had die avond weliswaar mijn nummer niet gevraagd en stond misschien een heel tijdje met een ander te praten, maar we hadden wel een soortemet van een driedubbele match toch?

Ik had geen zin om een emailtje te tikken en besloot hem toe te voegen op Facebook en wachtte af. Het duurde een paar dagen, maar uiteindelijk kreeg ik een berichtje. Dus na een tijdje heen en weer berichten besloot ik wederom de stoute schoenen aan te trekken en vroeg: Wat zeg je er van als wij samen eens wat gaan drinken zonder dat we dezelfde avond nog met 19 andere daten?

Lang&Knap was in eerste instantie niet eens zo enthousiast, hij wilde op vriendschappelijke basis afspreken. “Vriendschappelijk?!” dacht ik. Daar zat ik niet echt op te wachten eigenlijk. Dus ik wilde de boel al afblazen, maar hij wilde echt heel graag afspreken en herhaalde een aantal keer dat hij zin had in ons afspraakje. Dus ik waagde het erop.

We spraken bij mij thuis af als ontmoetingspunt. Ik had deze jongen al eens gezien en gesproken en afgaande op het beetje mensenkennis dat ik heb (hij leek niet op een serialkiller of vrouwenverkrachter), ging ik er vanuit dat dat wel veilig was. We hebben bij mij een kopje koffie gedaan en gingen daarna door naar de bios waar we eerst nog een drankje deden. Het liep allemaal wel soepeltjes, we moesten om elkaar lachen, we konden gezellig kletsen en ik voelde me toch wel aangetrokken tot hem (maar ik had inmiddels ook al 3 glazen wijn op en dat helpt ook altijd).

Na de bios bracht Lang&Knap me netjes thuis en heb ik hem uitgenodigd voor een nog een drankje. Ja wat kan ik zeggen? Je bent jong en je wil wat? O, en hier was dus niks vriendschappelijks meer aan! Althans ik begin mijn vriendschappen over het algemeen niet zo…… Dus de volgende ochtend verliet hij nog voor het ontbijt mijn huisje. “Zouden mannen ook de walk of shame doen?” vroeg ik mij nog even af.

Hoe eindigde dit mooie speeddate sprookje vraag je je af? Lang&Knap en ik hebben nog een keer gedate. Maar eerlijkheidshalve voelde ik het tóch niet. En dat heb ik hem daarna duidelijk moeten maken. Hij vond het vreselijk jammer. Eigenlijk is dat een understatement. Ik kreeg zulke verdrietige berichtjes van hem, dat ik mij afvroeg of we 2 keer gedate hadden of 2 jaar samen hadden gewoond.

Tja ik kon er niks aan doen! Je voelt het of je voelt het niet. En zoals jullie wel weten ben ik op zoek naar het holbewoner type. Niet naar het gevoelige “ik-wil-over-mijn-gevoelens-praten-en-romantisch-doen-type”, die kunnen zich beter melden bij Sophie. Ik ben zelf soms ook een beetje een bulldozer, en daar moet je als man dan ook tegen kunnen én terug kunnen bulldozeren.

Mickey

Gespleten persoonlijkheid. Ervaringsdeskundige in disaster dates. Amateur schrijfster van misschien wel de volgende worstseller.

3 Comments

 • kiko
  28 augustus 2015 20:18

  Mooi advies van Mickey aan iedereen die twijfelt om te gaan speed daten: Gewoon doen en maak er een gezellige avond van.

 • kiki
  13 september 2015 16:36

  Ik heb het nog nooit gedaan, maar wel het internet daten en dat is goed uitgepakt! nu bijna 6 jaar met mijn partner!

  • Mickey
   4 oktober 2015 11:27

   Dat geeft ons hoop Kiki! Dank je wel voor je reactie 🙂

Leave a Reply

%d bloggers liken dit: