Terugblik 2016

Het is alweer 29 december en het einde van het jaar nadert met rasse schreden. Tijd voor een terugblik op 2016 dus! Mijn blog werd in 2016 helaas een beetje een ondergeschoven kindje, ik heb veel minder gepost dan in 2015. Dat komt omdat 2016 niet helemaal mijn jaar was, en ik wilde niet alleen maar deprimerende stukken posten. Helaas kwam dat wel vaak uit mijn vingers als ik mezelf dan toch achter de PC had geschoven om een stuk te tikken. Dus liet ik die stukken vaak voor wat ze waren en besloot dat het beter was niks te posten in het kader van: Als je niks leuks te zeggen hebt, houd dan je mond.

Maar terug naar de kern: 2016! Ik begon 2016 met een stuk dat binnen mijn familie wat stof deed opwaaien: Eerlijk. Toen mijn ouders het gelezen hadden werd ik direct gebeld met de vraag of het wel goed met me ging. En dat ik altijd alles met ze kon delen. Ik denk dat het posten van deze blog de eerste stap was voor mij naar een eerlijkere zelf. Het is niet altijd makkelijk om je gevoel te uiten of écht eerlijk te zijn.

Begin 2016 werd voor mij ook duidelijk dat ik al gelange tijd gevoelens koesterde voor een heel dierbare vriend van me (Laten we hem voor het gemak Mr. X noemen) En in het kader van eerlijkheid heb ik hem dat ook verteld. En wat bleek? Hij voelde hetzelfde voor mij!! Echter een probleempje…. hij had een gezin. Dit leverde dus een heel vervelende situatie op want hier was de man van mijn dromen met alles erop en eraan, degene die ik echt het aller aller leukste vond en degene die het dichtste bij de definitie van soulmate komt. Maar hij was al bezet en ondanks onze gevoelens konden we er dus niets mee. We hebben er urenlang over gepraat, alle mogelijk opties besproken maar uiteindelijk was de keuze aan hem. We konden het samen proberen of hij bleef bij zijn gezin. En hij koos voor het laatste.

Ik denk dat ik nog nooit zo verdrietig ben geweest. En ook boos, want ik wist zeker dat we bij elkaar hoorde. Maar liefde was in dit geval niet genoeg. Dus schreef ik de blog Rot op met je Soulmate. Ondanks mijn intense verdriet wist ik ook dat ik moest proberen verder te gaan. Ik vluchtte een weekendje naar Londen om me heel even geliefd te voelen bij mijn vakantieliefde van 2015. Makkelijk, no strings attached en vooral heel veilig. Lees hier hoe dat was: Mr Broad Shoulders, he’s back.

Omdat ik van mezelf niet hele avonden alleen en huilend op de bank mocht doorbrengen begon ik weer met daten. Tinder aan en gaan! En zo stuitte we op “Hij die nog maar net begonnen was“.  Wederom een date die de boeken in gaat als klassieker. Voor de variatie probeerde ik ook nog een abonnementje bij Lexa! Uiteindelijk was dat ook vrij teleurstellend.

Zoals je begrijpt was ik snel klaar met daten. Misschien zat het er voor mij gewoon niet in. Daarnaast wist ik dat ik kon daten tot ik er bij neer zou vallen maar ik was gewoon nog niet over Mr. X heen. Ik besloot me erbij neer te leggen, de situatie voorlopig te accepteren zoals hij was en me te concentreren op andere zaken. Zoals mijn reis naar Japan!

Ik ging naar Japan voor een van de meest bijzondere reizen van mijn leven. Ik ging met mijn sportvereniging in een groep van totaal 26 man (nou ja 23 mannen en 3 vrouwen). Een deel van de reis heb ik samen met deze groep gereisd en een aantal dagen alleen. Iets wat ik nog nooit gedaan had, maar iedereen kan aanraden.

Er is helaas geen blog gekomen over deze reis omdat ik weer veel te afgeleid was. Een paar weken voor mijn reis kwam ik Mr. X tegen op een feestje en eindigde we dronken zoenend en knuffelend in elkaars armen. En alles begon weer van voor af aan en ook zijn twijfel om misschien tóch zijn gezin te verlaten. We voelde ons zo verschrikkelijk verbonden met elkaar. We konden alles met elkaar bespreken, moesten lachen om dezelfde grappen, hadden dezelfde passies en normen en waarden.

Alles is weer gezegd, waaronder zaken als “dit is niet zomaar een verliefdheidje, dit is veel meer dan dat.”  “Ik hou van je.”  “Als er geen kinderen in het spel waren was het zoveel makkelijker”. Niet helemaal eerlijk natuurlijk, want die kinderen zijn er wel degelijk. En nobel als hij denkt te zijn koos hij wederom voor zijn gezin. Mij weer verscheurd achter gelaten. Verscheurd om dat ik hem niet kon en wilde geloven. Me afvragend of het wel nobel is om bij je gezin te blijven terwijl je vrouw wel of niet weet dat als er geen kinderen waren je nu niet naast haar zou liggen.

En dat is waar ik nu ben, eind 2016, enigszins verscheurd. 2016 was een beetje het jaar van de bezette man. Het jaar waar ik vreselijk verliefd was en het jaar waarin mijn hart ongekend en meerdere malen gebroken is. Maar ook het jaar waarin ik eerlijker ben geweest dan ooit. Eerlijker naar mezelf en naar anderen.

Ik ben wel klaar met 2016 en helemaal klaar voor 2017. Want dat mag toch wel mijn jaar worden! Inmiddels geloof ik dat ik Mr X. achter me kan gaan laten. Het mocht even duren, maar liefde maakt echt een beetje blind. Een situatie waarin ik ieder ander had geadviseerd zich zo snel mogelijk los van te maken heb ik zelf veel te lang aangehouden. Ik vind hem niet de aller aller leukste meer.

In 2017 wil ik het bloggen weer actiever gaan oppakken! Ik wil ook een nieuwe look for Mickey Talks  en meer input. Dus ik ga op zoek naar iemand of misschien wel meer mensen die er samen met mij wat van willen maken! Daarnaast moet er weer gedate worden voor de slechte date verhalen, is het veel te lang geleden dat ik een goede flirt heb geschreven en wil ik gewoon weer een podium om eens ongegeneerd te kunnen zeuren en zeiken over het reilen en zeilen van het leven van de single vrouw.

Goodbye 2016 en See you soon 2017!

Volg jij mickeytalks al? Klik op onderstaande Social media om Mickey te volgen!

Facebook
• Twitter
• Instagram

 

Mickey

Gespleten persoonlijkheid. Ervaringsdeskundige in disaster dates. Amateur schrijfster van misschien wel de volgende worstseller.

4 Comments

 • kiko
  29 december 2016 20:07

  Go for it Mickey!! Dat 2017 in alle opzichten een fantastisch jaar mogen worden

 • Zjac
  29 december 2016 20:36

  Mister X is een totale loser.. Gaan we geen dag meer aan verspillen ;)! Op naar een leuk 2017, zonder vreemdgaande stakkers ;)!

 • Zjac again
  29 december 2016 22:12

  Note – voor die schijnheilige mister X (die dit blog zeker weten volgt); Dude, krijg een fking leven en hou ermee op om het dat van m’n vriendin te terroriseren! Je zou een high five met een blad beton tegen je domme waffel moeten krijgen ! Karma is a bitch, al zijn wij als vriendinnen van Mickey net iets erger 😉 – waarschuwing, inderdaad – en ik hoop dat karma je genadeloos tegen je billen aantrapt komend jaar!

 • AStrid
  31 december 2016 11:57

  He Mickey, mooi geschreven! En wat een jaar voor je. Ik wens een heel goed 2017 voor je, echt. Dikke kus x

Leave a Reply

%d bloggers liken dit: