The Bucketlist

Onze tijd hier op aarde is maar kort. Want één ding is zeker. We gaan allemaal dood. Iets wat ik me maar al te goed besef. Iedere keer wanneer er weer iets vreselijks gebeurd in de wereld, vliegtuigen die neerstorten, vliegtuigen die worden neergehaald of waarvan de piloot opeens geen zin meer heeft of schietincidenten in winkelcentra, een auto die op publiek inrijdt enzovoorts, besef ik me dat ik ook een van deze mensen had kunnen zijn. En dan nog maar te zwijgen over alle plekken in deze wereld waar er oorlog, armoede of honger heerst.

We moeten er dus het beste van maken. En vooral doen wat we leuk vinden. En dat probeer ik dus. Oké we hebben allemaal dingen die moeten, ik bedoel we moeten werken om geld te verdienen zodat we in onze eerste levensbehoeften kunnen voorzien. Maar als we dat dus geregeld hebben…. Dan kunnen we dus leuke dingen doen! Ik ben een bezig bijtje want naast bloggen, karate, socializen met vriendinnen, zit ik op gitaarles, doe ik aan edelsmeden en af en toe pak ik helemaal uit met mozaïeken. Je kan je voorstellen dat met al deze hobby’s mijn spaarrekening niet heel erg hoog is. En soms schaam ik me daar weleens voor. Want Nederland is een spaarland. We worden allemaal opgevoed met het idee dat we vooral maar veel moeten sparen. We moeten een soort vangnetje hebben voor als er wat gebeurd.

Maar ja die mensen die in een neerstortend vliegtuig zaten hebben niks meer aan dat spaarpotje. Dus sparen is niet mijn grootste prioriteit. En wat de rest daar dan van vindt, vinden ze maar. Als ik straks in dat vliegtuig zit wil ik geen spijt hebben van dingen die ik niet gedaan heb.

the bucketlist

“Als ik straks in dat vliegtuig zit wil ik geen spijt hebben van dingen die ik niet gedaan heb. “

Dus ik heb een bucketlist gemaakt! En ieder keer als ik denk: ooooo dat wil ik nog zo graag! Zet ik dat erop.

Mijn lijst ziet er nu als volgt uit:

 • Gitaar spelen (echt liedjes spelen)
 • Een boek schrijven
 • Naar New York gaan
 • Eigen muziek schrijven
 • Een huis kopen
 • Italiaans leren
 • Leren Stijldansen
 • Eigen kleding naaien
 • Leren Salsa dansen
 • Duikbrevet halen
 • Opvang oerang oetang/chimpansee bezoeken

Bloggen stond op mijn lijstje. Check! Een droomreis naar Bali heb ik ook al af kunnen strepen. Voor de eerste keer duiken, dat heb ik ook gedaan! De rest komt nog wel. Het kan helaas allemaal niet vandaag of morgen. En misschien kan ik mijn lijst niet afmaken. Dat weet je maar nooit. Maar als ik nu in dat vliegtuig zou zitten….dan heb ik geen spijt van dingen die ik niet gedaan heb. Maar ben ik dankbaar voor de dingen die ik heb mogen doen.

Mickey

Gespleten persoonlijkheid. Ervaringsdeskundige in disaster dates. Amateur schrijfster van misschien wel de volgende worstseller.

Leave a Reply

%d bloggers liken dit: