The Challenge Final Update

We zijn 4,5 week verder nadat ik begonnen ben met de Summer fit challenge en het is tijd om de balans op te maken.

Het doel

Mijn doel was om strakker in mijn vel te zitten. Iets minder een rol vet op de buik. Tevreden in de spiegel kunnen kijken. Lees ook: The Challenge

Was het vol te houden?

Het was zeker vol te houden. De eerste 2,5 weken gingen me goed af, de motivatie was hoog en ik vond het helemaal niet moeilijk om nee te zeggen tegen suiker en vet. Daarna werd het wel lastiger. Ik miste de lekkernijen wel. Ik zag een vrouw 10 pizza’s afrekenen bij de albert heijn en ik stond in de rij meteen broccoli en walnoten. Gelukkig kon ik altijd bij Sophie (mijn beste vriendin) terecht. Ik sprak dan even een klaagberichtje in via whatsapp en propte dan toch de broccoli naar binnen.

Het was niet alleen maar afzien. Ik heb een heerlijke ovenschotel gemaakt met kabeljauw en bloemkool, aardbeien in pure gesmolten chocolade gedoopt, nootjes door pure choco geroerd en een soort notenrotsjes gemaakt, bananenbrood gemaakt, heerlijke zoete en hartige pannekoekjes gegeten. Het was echt wel te doen.

Hetgeen ik tegen aanliep waren de hoeveelheden. Ik ben een grote eter. Altijd al geweest. En als ik aan het werk ben heb ik meer nodig dan eigenlijk voorgeschreven stond. En ik heb dus ook meer gegeten…. Ik eet op een dag gemiddeld: 4 stuks brood, 3 crackers en 3 tot 4 stukken fruit, een handje noten en dan nog mijn avondeten. Ik weet dat het veel is, maar ik heb het blijkbaar nodig….

Sporten

De bedoeling was 2x per week hard te lopen en 1x per week te bootcampen. Uiteindelijk werd dat 1 tot 2x hardlopen en 1x per week karate (en dat is een stuk minder inspannend dan bootcampen) Ik heb een redelijk druk sociaal leven dus 3x per week sporten paste niet altijd. Daarnaast ben ik van nature geen sportfanaat, ik vind het al gauw goed. Dus ik ben niet altijd even gemotiveerd. Desalniettemin heb ik iedere week minstens 2x gesport.

Het resultaat

Ik ben in gewicht 2 kilo afgevallen. Ik begon op 67 kilo en weeg nu al 2 weken 65 kilo. Maar al mijn broeken zitten losser, mijn riem kan een gaatje strakker en ik voelde me ook strakker en sterker. Dus vanochtend heb ik de after foto gemaakt. En ik ben niet ontevreden! Sterker nog ik ben best wel een beetje trots dat ik dit resultaat heb bereikt. Summerfit al zeg ik het zelf! Ik heb er in ieder geval veel van geleerd. Ik wil dit  volhouden, maar dan met de 80/20 regel. Voor 80% gezonde keuzes maken en 20% smokkelen. Op die manier verwacht ik dat ik netjes op dit gewicht blijf én kan blijven genieten van de minder goede maar o zo lekkere dingen!! Mijn dank gaat uit naar de dames van Snelfit, Denise en Bo die me goed gemotiveerd hielden en met lekkere gezonde recepten kwamen. Dank je wel ladies!!

Snelfit

Wil je ook mee doe aan een summerfit challenge, leren hardlopen of anderzijds gezond met jezelf aan de gang? Kijk dan op www.snel-fit.nl.

Geef je reactie!

Wat vind jij van het resultaat? Laat een reactie achter 🙂

before & after

Mickey

Gespleten persoonlijkheid. Ervaringsdeskundige in disaster dates. Amateur schrijfster van misschien wel de volgende worstseller.

7 Comments

 • kiko
  17 juni 2015 20:18

  Top resultaat, je hebt jezelf bewezen dat je ook dit kunt. Trots op jouw prestatie ????

 • Ka
  17 juni 2015 20:26

  Goed bezig Mickey! 😉

 • Frank
  17 juni 2015 20:41

  Goed bezig!!!!! Binnen kort samen even aan de brocolli

 • Arnolt
  18 juni 2015 20:41

  OMG ! Goed bezig Kim , Het lijkt wel een Tell Sell reclame 😉 En blijf vooral doorschrijven het zijn echt heul leuke stukjes X

 • Femke
  25 juni 2015 19:37

  Wat knap! Ik zie echt wel een enorm verschil hoor. Hopelijk kan je dit een beetje volhouden. Maar je moet natuurlijk datgene doen waar jij je lekker bij voelt 😉

  • Mickey
   1 juli 2015 11:52

   Dank je Femke! Ik ga zeker proberen op dit gewicht te blijven maar uiteraard wel op een manier dat ik ook kan blijven genieten!

 • Snel Fit
  28 juli 2015 21:09

  We zijn trots op je! Wat een resultaat!

Leave a Reply

%d bloggers liken dit: