The Challenge: update 1

Maandag 18 mei ben ik begonnen met een summer-fit-challenge. En ik dacht dat het wel leuk zou zijn als ik een update zou geven. Het gezond eten gaat me prima af. Het is godzijdank geen honger dieet. Ik probeer geen E-nummers en toegevoegde suikers te eten, ik eet en drink geen zuivel meer en ik eet in andere verhoudingen (minder pasta, rijst en aardappels en meer groenten). Gezien ik nooit een zoetekauw ben geweest is het afkicken van suiker mijn minste probleem.

Mijn probleem is het drinken. En dan heb ik het niet over frisdranken. Dat dronk ik toch al niet. Dus hierbij de confessions of an alcoholic:

1) Tijdens het pinksterweekend had ik een sportweekend met mijn sportvereniging en heb ik zowel zaterdag als zondag gevierd met meerdere glazen rozé. O ja en ik heb me zo veel mogelijk aan het eetschema gehouden maar ja, het was eten wat de pot schafte…

2) Afgelopen vrijdag had ik een borrel met collega’s waarbij ik meerdere glazen rozé en jillz gedronken heb. (O maar ik heb wel alle bittergarnituur afgeslagen)

3) Afgelopen zaterdag was ik met mijn vriendinnen in Amsterdam voor een speeddate-sessie (was hilarisch, hiervan volgt nog een blog) en heb ik wederom mezelf tegoed gedaan aan rozé en prosecco.

Sporten is ook niet mijn grootste hobby. Ik moet 2x per week hardlopen (1x interval training en 1x gewoon hardlopen) en 1x per bootcampen. In mijn eerste week heb ik zoals voorgesteld 2x hardgelopen en heb ik het sportweekend als bootcamp gerekend. Plausibel toch?

Tijdens mijn tweede week (afgelopen week) was ik nog zo kapot van het sportweekend en een druk weekschema dat ik maar 1x heb hardgelopen. Dus deze week moet ik weer een tandje bijzetten.

Al met al ben ik al wel bijna 2 kilo afgevallen en voel ik het voornamelijk aan mijn broeken. Ze zitten een stuk lekkerder (minder strak). Ik denk ook dat mijn buikje iets minder is geworden. (maar misschien zit dat wel in mijn hoofd) Hoe dan ook, ik denk dat ik het over het algemeen goed doe. So far so good! Ik ben benieuwd of ik nog meer zal afvallen. Ik heb al jaren niet meer onder de 65 kilo gewogen. Dus….. wish me luck! 🙂

zoete aardappel en andijvie salade ovenschotel lunch gezonde maaltijd bananenbrood

Mickey

Gespleten persoonlijkheid. Ervaringsdeskundige in disaster dates. Amateur schrijfster van misschien wel de volgende worstseller.

2 Comments

  • kiko
    3 juni 2015 13:47

    Goed bezig, ga zo door!!

  • Merel
    9 juni 2015 20:52

    Goed bezig Mick!! Die fit-for-summer-killer-body komt er aan! X

Leave a Reply

%d bloggers liken dit: