The Challenge

the challenge

“Vijf weken lang spierpijn, en dan ook nog eens geen vette hap en lekkernijen meer. Dat zal gezellig worden voor mijn omgeving…..”

 

 

 

In mijn blogs pleit ik er onder andere voor dat mensen zich een beetje meer accepteren zoals ze zijn. “(Im)Perfect” ging over onhaalbare schoonheidsidealen en “GZB, mag ik een potje” gaat over de overheersende gezondheidshype van dit moment. Aan beide weiger ik mee te doen, ik accepteer mezelf zoals ik ben en ik eet overwegend gezond zonder door te slaan.

Echter nu ik tegen de 30 loop en in de loop der jaren hier en daar toch een pietsje meer ben geworden vond ik het toch tijd om mezelf eens uit te dagen. Niet zo zeer omdat de hele wereld 15x per week lijkt te sporten en ik maar 1x maar omdat ik mezelf betrapte dat ik al een paar keer ontevreden in de spiegel keek. En ik vind ook dat als je op wat voor gebied ontevreden bent, je daar wat aan moet doen. Ben je ontevreden over je baan? Zorg dat er iets veranderd of verander van baan! Ben je ontevreden over je relatie? Zorg dat er iets veranderd of stop ermee! Ben je ontevreden over je gewicht? Ga sporten en denk na over je eetpatroon! Ik heb zo’n hekel aan het klagende soort mensen, mensen die altijd over hetzelfde klagen maar er nooit wat aan doen.

Dus toen ik mezelf erop betrapte dat ik al een aantal keer klagend in mijn buikvetje kneep, besloot ik dat er toch maar eens wat moest gebeuren. Dus de komende 5 weken ga ik een sportschema en voedingschema volgen. Opgesteld door een oud-klasgenootje die er haar business van heeft gemaakt om mensen te helpen met een gezonde lifestyle. We doen dit met een groepje meiden. Omdat ik helaas niet bij haar in de buurt woon moet ik ietsje meer zelf discipline hebben. Zij trainen met zijn allen en ik moet alles zelf doen. Maar dat is gelijk een goede test. Want hoe graag wil ik dit nu echt?

Terwijl ik dit stukje schrijf heb ik in bijna iedere spier in mijn lijf spierpijn. Ik heb namelijk al een proeflesje crossfit gedaan. Ik realiseer me nu al dat de komende 5 weken zwaar gaan worden. Vijf weken lang spierpijn, en dan ook nog eens geen vette hap en lekkernijen meer. Dat zal gezellig worden voor mijn omgeving….. Om het allemaal iets minder erg te maken ga ik vandaag sportkleding shoppen met mijn vriendinnetje. Ik bedoel shoppen heals all wounds toch?

Om nog meer commitment aan deze 5 weken te geven zal ik er over twitteren en facebooken. Mijn doel? Strakker in mijn vel. Het gaat me niet zo zeer om de kilo’s (ik ben niet te zwaar voor mijn lengte) maar als mijn buik iets minder een rol kan maken, zou dat top zijn!

Maandag de 18de ga ik van start! Mijn eigen Summer-fit -challenge. Good luck to me 🙂

Mickey

Gespleten persoonlijkheid. Ervaringsdeskundige in disaster dates. Amateur schrijfster van misschien wel de volgende worstseller.

1 Comment

  • kiko
    14 mei 2015 13:23

    Heel veel succes gewenst!

Leave a Reply

%d bloggers liken dit: