Vrienden

De lijn tussen haat en liefde is dun zeggen ze wel eens. Iets wat ik me weer realiseer tijdens het weekendje weg met mijn vriendengroep. Een weekendje wat ik heb georganiseerd. Dat zit in mij, alles willen regelen voor iedereen. Soms vraag ik mezelf wel eens af waarom ik dat toch steeds doe.

Mijn vrienden zijn nou niet de meest tactvolle mensen die je zal tegen komen. Sterker nog, ze zijn over het algemeen bot, luid en hoogst irritant. We zijn een verzameling van unieke paradijsvogels zeg ik wel eens. Iedereen heeft zijn eigen verhaal en achtergrond en op een wondere wijze hebben wij elkaar gevonden en houden we het al 15 jaar bij elkaar uit. Ik heb altijd een beetje medelijden als er een nieuw lid in de groep komt. Als een van de jongens of meiden voor de eerste keer zijn of haar nieuwe partner meeneemt. Want wij zijn altijd onszelf, bot, luid en hoogst irritant.

vrienden

“Lieve vrienden (en soms ook vreselijke klootzakken) ik hou van jullie.”

 

Dat is waarschijnlijk ook de kracht van onze groep en de reden dat dit al 15 jaar werkt. We hoeven ons niet anders voor te doen dan we zijn. Iedereen wordt in zijn of haar waarde gelaten. Wel op onze eigen manier….. Want iemand in zijn waarde laten doen we meestal door gigantisch de draak met elkaar te steken. En ik ben al sinds jaar en dag een fantastisch goed doelwit.

Gelukkig laat ik me inmiddels een stuk minder snel gek maken. Mede dankzij het feit dat de jongens een paar leuke meiden hebben verzameld waar ik wat steun bij kan zoeken. Maar heel af en toe maken ze me helemaal gek en haat ik ze. Allemaal. Al mijn vrienden.

Zo ook dit weekendje. Ze maakten me weer helemaal gek. Alles wat er af te branden viel aan de organisatie van het weekendje werd weer even afgebrand. Woedend heb ik me weer even terug getrokken. Ondankbare honden dacht ik. Maar als ik ze diep in hun ogen kijk zie ik ze allemaal genieten. Zie ik die 16 jarige jochies weer.

Zo nu ook, de meiden zijn een rondje lopen en de jongens spelen een spelletje aan tafel. Ik aanschouw dit tafereel vanaf de bank met mijn tablet op schoot. Ik voel een glimlach op mijn gezicht komen en ik besef dat ik van al die paradijsvogels houd. We zullen het niet snel zeggen tegen elkaar, ik denk dat ik het eigenlijk nooit hardop tegen een van ze heb gezegd. Ik leg het daarom nu ook maar vast. Lieve vrienden (en soms ook vreselijke klootzakken) ik hou van jullie.

Volg jij mickeytalks al? Klik op onderstaande Social media om Mickey te volgen!

Facebook
• Twitter
• Instagram

Mickey

Gespleten persoonlijkheid. Ervaringsdeskundige in disaster dates. Amateur schrijfster van misschien wel de volgende worstseller.

3 Comments

 • Eric
  24 oktober 2015 10:52

  HahahaHahaha… Wat super waar! Hilarisch om te lezen! We houden ook van jou lieverd! ????

 • Merel
  24 oktober 2015 10:59

  Mooie blog Mick! En ik beaam je gevoel over dit zooitje ongeregeld ????

 • kiko
  24 oktober 2015 11:13

  Leuke blog Mickey ????. Goed van je dat je aangeeft dat je om je vrienden geeft.

Leave a Reply

%d bloggers liken dit: