Vriendje voor 1 dag

vriendje voor 1 dag

“Het was gezellig en werd steeds gezelliger. Drankje hier, drankje daar, nog maar een drankje.”

 

 

 

Mijn laatste date had ik weer opgescharreld via Tinder. Dit keer een grappig gesprek, de geijkte vragen als: Wat doe je in het dagelijks leven en waar woon je bleven dit keer uit. Het gesprek verliep soepel. Na een aantal x heen en weer ge-appt te hebben vroeg hij of ik zin had om een x wat te drinken. Dus we spraken een vrijdagavond af. Mega zenuwachtig zat ik weer in de trein richting Amsterdam. Wat als ie niet op zijn foto’s lijkt? Wat moet ik zeggen als ik het niet zie zitten?

Het viel gelukkig allemaal mee, hij leek op zijn foto’s en hij had een vlotte babbel. Ik wist meteen dat ik een leuke avond met deze man maar dat het niet de liefde van mijn leven zou zijn. Vraag me niet waarom maar dat wist ik gewoon. We begonnen met een wijntje en een biertje op een terrasje waarna we vervolgens naar een andere kroeg liepen. Tijdens het wandelen vertelde hij me van alles over de stad. Waar je lekker kon eten, over het varen in de grachten, over de historie van de Nieuwmarkt en hoe het is om te wonen in zijn buurtje.

Het was gezellig en werd steeds gezelliger. Drankje hier, drankje daar, nog maar een drankje. Een lichte aanraking hier, zoentje daar en voor ik het wist was het alweer 1 uur. Ik had nog 20 minuten om mijn laatste trein te halen. Maar ik zwichtte voor de vleierij en besloot te blijven. Na weer een paar drankjes gingen we naar zijn huisje en maakten we het nog gezelliger.

De volgende ochtend werden we samen wakker. Dat was fijn! Weer eens samen naast iemand wakker worden. En hij was lief en complimenteus. Na nog een paar uurtjes in bed te hebben gelegen werd het dan toch echt tijd om eruit te gaan. Hij woonde in de buurt van de markt dus zouden we op de markt een ontbijtje halen. Op de markt haalden we een broodje bij de visboer en werd er even een praatje gemaakt. De visboer zei dat hij een goede beurt zou scoren bij zijn schoonmoeder als hij thuis zou komen met de verse paling die hij had liggen. Stiekem moest ik een beetje gniffelen.

Verderop op de markt stond er een vrouwtje een schoonmaakproduct aan te prijzen. Mijn vriendje voor 1 dag bleef even bij de kraam staan en luisterde ge├»nteresseerd. Langzaam slenterden we weer verder en hij zei tegen me dat hij onder de indruk was van het product. Een Amsterdamse man die schuin naast ons liep moest lachen. Hij keek naar mij en zei: “dat is zeker ook de eerste keer dat hij enthousiast is over schoonmaken!”. O wat was dit leuk. Ja dit mis ik wel een beetje. Samen een leuke avond hebben, dan samen wakker worden en dan gezellig over de markt slenteren.

Na deze fijne ochtend namen we afscheid, hij zei nog dat hij het heel gezellig vond en snel weer wilde afspreken. Uiteindelijk heb ik niks meer van hem gehoord. En dat geeft niks. Het was leuk maar voor 1 dag en nacht. Dank je wel vriendje voor 1 dag.

Mickey

Gespleten persoonlijkheid. Ervaringsdeskundige in disaster dates. Amateur schrijfster van misschien wel de volgende worstseller.

1 Comment

  • Kim
    20 mei 2015 13:19

    Ik wil ook vriendjes voor een dag <3

Leave a Reply

%d bloggers liken dit: