Waar is de jager?

Als ik in de spiegel kijk zie ik geen lelijke zeekoe die net de zee is uit komen rollen. Nee ik mag er best wezen al zeg ik het zelf. Natuurlijk heb ik ook zo mijn onzekerheden en ben ik heus niet 100% tevreden. Maar ondanks dat, ben ik echt wel leuk gewoon! En toch heb ik het gevoel dat ik niet echt lekker in de markt lig. Er wordt in de kroeg aan me voorbij gelopen, op Tinder heb ik ook niet overdreven veel matches en dan over datingsites nog maar te zwijgen. Het enige dat enigszins nog lijkt te werken, is als je als vrouw zelf achter een kerel aan gaat.

De jager

” Maar sinds wanneer zijn de rollen omgewisseld? Ik dacht namelijk dat mannen van oorsprong de jagers waren?”

 

 

Maar sinds wanneer zijn de rollen omgewisseld? Ik dacht namelijk dat mannen van oorsprong de jagers waren? En leuk hoor feminisme, girlpower en emancipatie maar kunnen we dit niet gewoon zo laten dames? Ik wil gewoon ouderwets achternagezeten worden door een man! Ik ben niet gemaakt om te jagen. Zijn wij vrouwen tegenwoordig te beschikbaar met onze Tinder en datingprofielen? Is het wellicht onze eigen schuld dat er niet meer gejaagd wordt?

De heren hoeven alleen nog maar door een database te bladeren om een smoeltje te zoeken dat ze bevalt. En denk je dan dat ze een gesprek met je aangaan? Welnee! Ook dat moet je als vrouw nog zelf doen als je zou willen daten. En als je dat dan doet, denk je dan dat die mannen iets leuks te melden hebben?

Ik was op een zwak moment ook weer eens de Tinder database ingedoken en had een match met een heel sexy uitziende dokter. Althans op de foto had hij een stethoscoop om zijn nek en een ziekenhuispakje aan dus ik noem hem maar even sexy dokter. Ik begon het gesprek met Hallo. Omdat ik inmiddels geen zin meer heb in ellenlange gesprekken die nergens op uitmonden, heb ik hem nog een berichtje gestuurd. Ik vroeg of hij zin had binnenkort eens wat te gaan drinken met daarbij mijn nummer zodat hij me kon bereiken. Hij stuurde terug: “ja lijkt me leuk, maar het moet dan na mijn vakantie, ik vertrek morgen voor 12 dagen naar een tropisch eiland”. Dus ik wens hem veel plezier en wacht geduldig af. Vervolgens is ie terug van vakantie en stuurt ie via de app weer een berichtje, een soort bedankje op de veel plezier op vakantie die ik hem twee weken eerder al gestuurd had. En dat was het dan. Nooit meer wat van die gast gehoord.

Nou schiet mij maar lek hoor. Een vrouw vraagt je mee uit, geeft haar je nummer en je doet er alsnog niks mee?! Sorry hoor, maar je hoefde al niks te doen! Dus waar zijn de echte mannen van deze wereld?! De jagers, de mannen die vrouwen aanspreken in de kroeg of voor mij part midden op straat! Bestaan ze nog wel?

Gezocht:
Echte no-nonsense man. Eentje die nog wat oerinstincten in zich heeft. Iemand die een vrouw mee uit durft te vragen in plaats van alleen achter zijn Iphone te swipen. U kunt zich melden op iedere zaterdagavond in iedere kroeg in Nederland of bij mij thuis op de bank.

Mickey

Gespleten persoonlijkheid. Ervaringsdeskundige in disaster dates. Amateur schrijfster van misschien wel de volgende worstseller.

3 Comments

 • Kiko
  11 maart 2015 15:57

  Ha die Mickey, goede blog weer. Ik ben weliswaar een man, maar ik moet zeggen dat ik dit beeld in de kroeg wel herken (als ik daar te vinden ben). Mensen staan alleen maar als een muurbloempje te hangen in hun veilige kringetje (zowel man als vrouw). Belangrijkste reden daarvoor is denk ik de angst om op je muil te gaan.

  Groot probleem anno nu als je het mij vraagt.

  Succes met het vinden van een jager!

 • Hanneke
  11 maart 2015 21:15

  Ik lees je blogs met een lach op mijn gezicht!! X

 • TB
  12 maart 2015 11:21

  -in de kroeg gaan de heren pas op jacht als er een krat in zit maar ja dan komt er al geen zinnig woord meer uit…

  probeer vrijdagmiddagborrels of netwerkborrels! onder het mom van zakelijk netwerken kom je in contact en start de conversatie. Voor je het weet leuk en ga je richting informeel en uitwisselen van visitekaartjes (had je binnengekregen toch vandaag?)

  (check handen naar trouwringen he hihi) dont bark up the wrong tree

Leave a Reply

%d bloggers liken dit: